Η ηθοποιός που "κλέφτηκε" με τον επιχειρηματία από τον Πύργο (1931)

Τα ερωτικά σκάνδαλα των καλλιτεχνών... ενδιέφεραν το κοινό και φαίνεται (απ' όσο διαβάζουμε τουλάχιστον) ότι η εφημερίδα "Ελεύθερος Άνθρωπος" είχε μια ειδικότητα επί των ζητημάτων. Άλλη μια περίπτωση, που έγινε την ίδια χρονιά με το σκάνδαλο του Βασίλη Αυλωνίτη αλλά δεν είχε τον ίδιο... κρότο, ήταν εκείνη της ηθοποιού, Άννας Σταυρίδου.



Η ηθοποιός δούλευε στο θέατρο και ως πρωταγωνίστρια με το θίασό της βρέθηκε στον Πύργο όπου προκάλεσε την προσοχή, το ενδιαφέρον και τελικά τον έρωτα ενός νεαρού επιχειρηματία. Ο τελευταίος μαγεύτηκε από την ομορφιά της ηθοποιού... Και τα υπόλοιπα που ακολούθησαν θα σας τα περιγράψουμε.


Ας πιάσουμε την ιστορία από την αρχή της. Πως έγινε η γνωριμία; Που συναντήθηκαν για πρώτη φορά; Στον Πύργο είναι η απάντηση.


Όπως διαβάζετε η δεσποινίς Σταυρίδου ήταν πολύ όμορφη και μάλιστα λίγο έλειψε ν' αναδειχθεί "Μις Αθήνα". Ο κ.Καρανικολός την αγαπούσε τόσο πολύ ώστε χάλασε 100 χιλιάδες δραχμές μόνο και μόνο για να μείνει περισσότερο ο θίασος στον Πύργο και να τη βλέπει. Εκείνη, δε, όπως ομολόγησαν οι συνάδελφοί της, ερωτεύτηκε για πρώτη φορά στη ζωή της.


Ο νέος υποσχέθηκε γάμο και μάλιστα μέχρι το τέλος του μήνα. Η νεαρή ηθοποιός γοητεύτηκε και αποκάλυψε το ειδύλλιο στην μητέρα της, που όμως ήταν αυστηρή και της έκανε συχνά παρατηρήσεις. Τον έρωτά τους όμως δεν μπορούσε να τον νικήσει τίποτα...


Οι δύο νέοι αποφάσισαν να επισπεύσουν την ερωτική τους σύνδεση. Και για το λόγο αυτό η ηθοποιός έφυγε από το ξενοδοχείο με την πρόφαση ότι πάει να επισκεφτεί μια φίλη της. Όλα ήταν έτοιμα και κανονισμένα.


Το βέβαιο είναι ότι ούτε επέστρεψε γρήγορα ούτε και είχε ως σκοπό να επιστρέψει γρήγορα. Η ώρα περνούσε και η μητέρα της ηθοποιού ανησυχούσε. Μέχρι που έφτασε ο ηθοποιός Παλαιολόγος και της παρέδωσε δύο φακέλους που έχουν μέσα δυο γράμματα. Ένα από την κόρη της κι ένα από τον αγαπημένο της.



Εδώ όμως υπάρχει ένα ζήτημα. Η μητέρα της ηθοποιού κατέθεσε μήνυση επί αποπλανήσει ανηλίκου. Αν και η κοπέλα εμφανιζόταν ως 22χρονη το 1931, άρα γεννημένη το 1909.Όπως βλέπουμε όμως στο ενημερωμένο greekactor.blogspot.com η Άννα Σταυρίδου γεννήθηκε το 1914, άρα τότε ήταν 17 ετών... Μικρό το κακό σε κάθε περίπτωση αφού οι δύο νέοι είχαν πάρει κοινή απόφαση. Την αλήθεια για το έτος γέννησης δεν θα τη μάθουμε ποτέ...

Τελικά οι δύο νέοι ανακαλύφθηκαν στο ξενοδοχείο "Ραμπλί" του Φαλήρου και ακολούθως στην αστυνομία αποδείχθηκαν τα εξής: Πρώτον ότι η νέα ήταν ενήλικη (22 ετών) και δεύτερον ότι η απαγωγή ήταν εκούσια. Κι έτσι αφέθηκαν ελεύθεροι


Και όλοι περίμεναν τα κουφέτα του γάμου.

Πηγές

Εφημερίδα "Ελεύθερος Άνθρωπος" (Οκτώβριος 1931)
greekactor.blogspot.com (Άννα Σταυρίδου)

Ακολουθήστε μας στο Facebook


Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Το ζήσαμε! Απάντηση σε τοποθέτησή μας που δεν είχαν δημοσιεύσει!

Τέσσερα χρόνια σπάμε τα πόδια και τα μούτρα μας

Μάθε την ιστορία της πόλης σου για να την αγαπήσεις και να συμμετέχεις στα κοινά