Σκάνδαλο με την ηθοποιό και τον παντρεμένο Σουηδό χορευτή

H αλήθεια είναι ότι από... ερωτικά σκάνδαλα καλλιτεχνών της εποχής του '30 δεν σας έχουμε αφήσει παραπονεμένους. Το μεγαλύτερο φυσικά ήταν του Βασίλη Αυλωνίτη ενώ σας είχαμε παρουσιάσει κι εκείνο της Άννας Σταυρίδου. Στο ξεφύλλισμα των εφημερίδων εκείνης της εποχής ανακαλύψαμε άλλο ένα που είχε πρωταγωνίστρια την Λίτσα Λαζαρίδου που ερωτεύτηκε έναν (παντρεμένο) Σουηδό χορευτή.



Τι είχε συμβεί με τη νεαρά και όμορφη ηθοποιό; Αφού πρώτα γνώρισε τον Σουηδό χορευτή, όπως και τη σύζυγό του κι έκαναν παρέα όλοι μαζί, ακολούθως μπήκε... ανάμεσά τους! Κι όχι μόνο αυτό... Κάποια στιγμή άφησε επιστολή στο θέατρο όπου δούλευε ότι θα έφευγε να βρει τον αγαπημένο της. Από τα συμφραζόμενα δε γίνεται αντιληπτό ότι είχε... παρατήσει έναν άλλο αγαπημένο που είχε πριν τον Σουηδό!!!


Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή όμως. Μια περιγραφή τόσο της ηρωίδας της ιστορίας και του σκανδάλου όσο φυσικά και της κατάστασης. Οπως ήρθε το ζεύγος Μπορέν, των Σουηδών χορευτών δηλαδή στην Αθήνα του 1931; Ακολουθούν οι απαντήσεις.


Το ζεύγος Μπορέν εκτελούσε το νούμερό του αλλά οι θεατές έμεναν άναυδοι όταν μετά τα χειροκροτήματά τους ακολουθούσε... νέο σόου. Οι Σουηδοί επιδίδονταν "εις ερωτικά γυμνάσια και θωπείες" αλλά με δύο μάτια πάντα καρφωμένα επάνω τους.


Από τον πρόλογο μπορείτε να καταλάβετε ποια ήταν αυτά τα μάτια. Και γιατί τους... κάρφωναν. Τα μέλη του θιάσου είχαν πάρει χαμπάρι το ενδιαφέρον που είχε αναπτυχθεί από την πλευρά της Λίτσας Λαζαρίδου για τον κύριο Μπορέν.


Η ηθοποιός δεν έμεινε μόνο στα ερωτικά βλέμματα. Είχε βάλει στόχο να κατακτήσει την καρδιά του Σουηδού χορευτή. Και άρχισε να βγαίνει μαζί με το ζευγάρι προκειμένου να είναι κοντά του και κάποια στιγμή να του εξομολογηθεί τον έρωτά της. Όπως κι έγινε... Και ακολούθησε το σκάνδαλο.


Όταν τελείωσε η θερινή περίοδος κι έλαβε τέλος το συμβόλαιο των Σουηδών χορευτών, τα πράγματα έφτασαν στην κορύφωσή τους. Μόνο που το μέλλον ήταν προκαθορισμένο! Ο Μπορέν και η Λαζαρίδου είχαν αποφασίσει να είναι μαζί. Και όταν ήρθε η ώρα της αναχώρησης, είχαν συμφωνήσει ότι ο Μπορέν θα έφευγε μεν με τη σύζυγό του αλλά η Λαζαρίδου σε λίγο καιρό θα πήγαινε να τον συναντήσει.


Η Ελληνίδα ηθοποιός είχε κυριευτεί από έρωτα και είχε το μυαλό της αλλού. Ο διευθυντής του θιάσου της έκανε διαρκώς παρατηρήσεις και την απειλούσε ότι θα την έδιωχνε. Η Λαζαρίδου δεν έδειχνε να ενοχλείται από τις απειλές ή τις προειδοποιήσεις. Δεν πειράχτηκε ούτε όταν ο θιασάρχης της έδωσε μικρό ρόλο. Ήξερε ότι ήταν θέμα χρόνου να αναχωρήσει.


Ποια ήταν η βόμβα που αναφέρει το δημοσίευμα; Μα φυσικά η αναχώρηση της ηθοποιού για την Ευρώπη (ουδείς γνώριζε τον προορισμό της) για να συναντήσει τον αγαπημένο της. Αφού πρώτα "σήκωσε" τις οικονομίες της (60 χιλιάδες δραχμές) από την τράπεζα


Μάλιστα η ηθοποιός άφησε κι ένα γράμμα στη μητέρα της όπου ανακοίνωνε την απόφασή της και ταυτόχρονα το περιεχόμενο αποκαλύπτει ότι πιθανότατα... εγκατέλειψε άλλο αγαπημένο στην Ελλάδα προκειμένου να συναντήσει τον Σουηδό χορευτή.


Περισσότερα στοιχεία για την Λαζαρίδη δεν μπορέσαμε να βρούμε. Πάντως ανακαλύψαμε το όνομά της στο στρατόπεδο συγκέντρωσης των Ναζί στο Χαϊδάρι, στο περιβόητο "Μπλοκ 15" που αποκαλείται και "Ελληνικό Άουσβιτς"

Πηγή: Εφημερίδα "Ελεύθερος Άνθρωπος" (25 Νοεμβρίου 1931)

Ακολουθήστε μας στο Facebook

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Το ζήσαμε! Απάντηση σε τοποθέτησή μας που δεν είχαν δημοσιεύσει!

Τέσσερα χρόνια σπάμε τα πόδια και τα μούτρα μας

Μάθε την ιστορία της πόλης σου για να την αγαπήσεις και να συμμετέχεις στα κοινά