Έγκλημα στο Θησείο το 1930: Τον σκότωσε επειδή του έκανε έξωση

Ο Χ.Χαραλάμπους δεν ήταν και από τα... καλύτερα παιδιά! Βίος και πολιτεία... Χασισοπότης, επιθετικός, με εγκληματικά ένστικτα. Το κακό για τον Θ.Βασιλάκη ήταν ότι "έμπλεξε" μαζί του όταν του νοίκιασε το σπίτι. Και στη συνέχεια του έκανε έξωση καθώς ο Χαραλάμπους δεν πλήρωνε τα ενοίκια (αφού απέφευγε να εργαστεί). Και κάπως έτσι έγινε ένα έγκλημα στο Θησείο το 1930.



Ο δράστης λίγο καιρό πριν είχε χάσει τη σύζυγό του εξαιτίας φυματίωσης. Είχε μείνει χωρίς δουλειά, με μια γριά μητέρα και με έξι παιδιά για τα οποία δεν είχε ούτε ψωμί να τους δώσει. Όταν του έγινε έξωση, η κατάστασή του (η ψυχολογική) χειροτέρεψε. Κι έγινε το μοιραίο.

Κάπως έτσι περιγράφεται ο δολοφόνος


Όσο για το θύμα; Αρχικά τον είχαν περιγράψει ως... άσπλαχνο επειδή είχε κάνει έξωση στην οικογένεια του Χαραλάμπους. Όμως τα πράγματα δεν είχαν ακριβώς έτσι. Μάλιστα είχε δείξει μεγάλη υποχωρητικότητα και ταυτόχρονα έκανε ό,τι μπορούσε προκειμένου να βοηθήσει τον  μετέπειτα δολοφόνο του.


Όπως προαναφέραμε η κατάσταση του δράστη έγινε ακόμα χειρότερη όταν πέθανε από φυματίωση η σύζυγός του. Δεν μπορούσε να εξασφαλίσει ούτε φαγητό για τα έξι παιδιά του και ταυτόχρονα μετά την έξωση πήγαν όλοι να μείνουν σε μια τρώγλη στη συνοικία της Αγίας Παρασκευής. Τότε ήταν στην περιοχή του Θησείου. Πλέον δεν υπάρχει.


Ο Χαραλάμπους απειλούσε διαρκώς τον Βασιλάκη ότι θα έπαιρνε εκδίκηση... Και την πήρε.


Ο δράστης δεν δήλωνε μετανιωμένος με τίποτα, μετά τη σύλληψή του. Και μάλιστα τόνιζε ότι η Δικαιοσύνη θα τον έκρινε επιεικώς.


Το θέμα ήταν ότι ο δράστης διέθετε βαρύ ποινικό μητρώο καθώς, όπως προαναφέραμε δεν ήταν και το... καλύτερο παιδί του κόσμου. Ούτε η έκρηξή του ήταν στιγμιαία. Είχε παρελθόν αξιόποινων κι εγκληματικών πράξεων



Πηγή: Εφημερίδα "Βραδυνή" (1930)

Ακολουθήστε μας στο Facebook

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Το ζήσαμε! Απάντηση σε τοποθέτησή μας που δεν είχαν δημοσιεύσει!

Τέσσερα χρόνια σπάμε τα πόδια και τα μούτρα μας

Μάθε την ιστορία της πόλης σου για να την αγαπήσεις και να συμμετέχεις στα κοινά