1930: Σκότωσε τρία από τα παιδιά του "για να τα σώσει" !!!

Η ιστορία του παιδοκτόνου, Νίκου Δουλφή, συγκλόνισε την Ελλάδα το 1930. Ο Δουλφής σκότωσε τρία από τα παιδιά του, επικαλούμενους... βιοποριστικούς λόγους και ότι έτσι τα λύτρωσε από τη δυστυχία! Φυσικά οι ανατριχιαστικές λεπτομέρειες των εγκλημάτων και γενικότερα της υπόθεσης αναστάτωσαν την κοινή γνώμη... Όπως και η ποινή του.


Η είδηση ασφαλώς και ήταν ανατριχιαστική. Ακόμα και τώρα που τη διαβάζεις σου σηκώνεται η τρίχα. Ο Νίκος Δουλφής, κουρέας στο επάγγελμα, σκότωσε τα τρία ανήλικα παιδιά του, τη Θεώνη (7 ετών), τον Γκίκα (4 ετών) αλλά και το αβάπτιστο, ηλικίας μόλις 14 μηνών.


Η υπόθεση άρχισε ως εξής: Η σύζυγος του Δουλφή επέστρεψε σπίτι (βρισκόταν με τα άλλα τρία παιδιά της για την θεραπεία του ενός, που είχε χτυπηθεί από φυματίωση) όπου δεν βρήκε κανέναν. Κι όταν πέρασε η ώρα μια πολύ άσχημη ανάμνηση επέστρεψε στο μυαλό της.


Η σύζυγος του Δουλφή θυμήθηκε ανατριχιαστικές λεπτομέρειες από εκείνο το διάλογο. Και μάλιστα η μητέρα της είχε ακούσει ακριβώς τα ίδια πράγματα.


Δύο μέρες αργότερα, ανακαλύφθηκαν από έναν περαστικό στην περιοχή του Βύρωνα τα τρία άψυχα κορμάκια. Η περιγραφή προκαλεί θλίψη...


Ο περαστικός (Σκούρας στο όνομα) αμέσως έσπευσε στο αστυνομικό τμήμα του Βύρωνα για να καταθέσει τη μακάβρια ανακάλυψη. Τα θύματα είχαν τραύματα από περίστροφο και από στραγγαλισμό ενώ ο θάνατός τους είχε επέλθει 30 ώρες νωρίτερα.



Ο παιδοκτόνος όμως δεν υπήρχε πουθενά. Ήξεραν όλοι ότι εκείνος είχε κάνει το έγκλημα. Μάλιστα όλα επιβεβαιώθηκαν όταν ο ίδιος ο Δουλφής παρέδωσε ένα γράμμα σε ένα χωροφύλακα.


Στο γράμμα αυτό, ο Δουλφής παραδεχόταν το έγκλημα που είχε κάνει και μάλιστα ανέφερε ότι ήθελε να αυτοκτονήσει αλλά δεν είχε τη δύναμη να το κάνει... (Πάντως δύναμη να σκοτώσει τα παιδιά είχε)


Ο Δουλφής συνελήφθη την επόμενη ημέρα, στο κέντρο της Αθήνας. Ήταν ψύχραιμος και τόνισε ότι "σκότωσε τα παιδιά του ώστε να τα απαλλάξει από τη δυστυχία"


Πάντως όπως αναφέρεται ο Δουλφής πλούσιος δεν ήταν, αλλά δεν μπορείς να πεις ότι... πεινούσε. Ο ίδιος δεν φαινόταν τόσο ισορροπημένος καθώς διαρκώς άλλαζε τόπο εργασίας ενώ παράλληλα είχε και συγγενείς που τον βοηθούσαν οικονομικά.


Και περνάμε στην ημέρα της δίκης. Που όπως μπορείτε να δείτε από τον τίτλο, σε μια υπόθεση που συγκλόνισε την Ελλάδα και συζητήθηκε για καιρό στην Αθήνα, ο παιδοκτόνος καταδικάστηκε σε δεκαετή κάθειρξη!!! Δεν τη λες κι αυστηρή ποινή. Οι ένορκοι είχαν προτείνει ισόβια.


Η σύζυγος του Δουλφή επέμενε ότι ο άντρας της αγαπούσε τα παιδιά του. Κι απλώς τον αποκαλούσε "δυστυχισμένο"


Ο ίδιος ο παιδοκτόνος εξακολουθούσε να λέει... ασυναρτησίες και να θεωρεί ότι έκανε καλό στα παιδιά του που τα σκότωσε.


Ή εφημερίδα αναφέρει επακριβώς την υπόθεση αλλά και όσα υποστήριξε ο Δουλφής. Ούτε λίγο ούτε πολύ τόνισε ότι έπρεπε να σκοτώσει τα παιδιά για το... δικό τους καλό αλλά και των υπολοίπων μελών της οικογενείας του.


Μόνο και μόνο από τις απαντήσεις που δίνει ο Δουλφής στις ερωτήσεις του Προέδρου, μπορείτε να καταλάβετε πολλά πράγματα.



Βλέπετε και μια φωτογραφία με την πεθερά και τη σύζυγο του Δουλφή που παρακολουθούσαν τη διαδικασία.

Και αρχίζει η απολογία του κατηγορούμενου παιδοκτόνου. Και τόνισε ότι ήθελε να στείλει τα δύο του παιδιά στην Κωνσταντινούπολη όπου ζούσε ο ευκατάστατος αδερφός του όμως η σύζυγός του δεν του το επέτρεψε.


Και η απολογία του συνεχίζεται. Και αποκάλυψε ότι τα δύο παιδιά τα ζητούσε κι ένας ευκατάστατος κτηματίας αλλά πάλι η σύζυγός του δεν ήθελε να ακούσει...


Και έριξε το επιχείρημα ότι τα παιδιά του δυστυχούσαν και κάπως έτσι αποφάσισε να τα σκοτώσει και να αυτοκτονήσει μετά. Μόνο που όπως φαίνεται στην πορεία άλλαξε άποψη κι εγκατέλειψε την αυτοκτονία.


Πάντως δήλωσε στενοχωρημένος που δεν κατάφερε να αυτοκτονήσει και περιέγραψε με κυνικότητα την δολοφονία της μικρής Θεώνης... Και είπε ότι οι σφαίρες δεν έφερναν αποτέλεσμα οπότε αναγκάστηκε να τη στραγγαλίσει... Και την ώρα που τη σκότωσε της είπε "Θεωνίτσα μου αυτό ήταν το τυχερό σου". Ανατριχιαστικό!


Και καταλήγουμε στην απόφαση. Αν και οι ένορκοι ζήτησαν ισόβια τελικά το δικαστήριο του επέβαλλε δεκαετή κάθειρξη και ένα μήνα επιπλέον για παράνομη οπλοφορία. Δεν το λες και τόσο βαρύ για έναν άνθρωπο που σκότωσε τρία από τα παιδιά του...


Πηγή: Εφημερίδα "Ελεύθερος Άνθρωπος"

Ακολουθήστε μας στο Facebook

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Το ζήσαμε! Απάντηση σε τοποθέτησή μας που δεν είχαν δημοσιεύσει!

Τέσσερα χρόνια σπάμε τα πόδια και τα μούτρα μας

Μάθε την ιστορία της πόλης σου για να την αγαπήσεις και να συμμετέχεις στα κοινά