Ο πάτερ Γυμνάσιος και ο πάτερ Παντελής "θεράπευαν" την Θεσσαλονίκη

Τον Δεκέμβριο του 1931 η Θεσσαλονίκη είχε γεμίσει... θεραπευτές! Ο πάτερ Γυμνάσιος και ο πάτερ Παντελής είχαν αναλάβει να κάνουν καλά όλους τους Θεσσαλονικείς με τις αστείρευτες γνώσεις τους, τις... θεϊκές τους ικανότητες και τα μαντζούνια τους. Με το αζημίωτο, βέβαια!!!


Μάλιστα με το που... απαλλάχθηκε η Θεσσαλονίκη από τον Γυμνάσιο και τα (δήθεν) θαύματά του, έμπλεξε στα πλοκάμια νέου "άγιου". Αρχικά κυκλοφόρησε η φήμη ότι "ο Γυμνάσιος επέστρεψε στην Θεσσαλονίκη" αλλά όταν έτρεχαν κοντά του (τα ήθελε ο οργανισμός τους, προφανώς) διαπίστωναν ότι νέος... άγιος είχε φτάσει στην πόλη! Ο Παντελής.


Αφού εξασφάλισε λοιπόν τη σιωπή των πελατών του και με δεδομένη την αύξηση των επισκεπτών του που έψαχναν θεραπεία, ο "πάτερ" Παντελής εγκαταστάθηκε σε ξενοδοχείο της πόλης! Εκεί τον επισκέπτονταν πλέον οι... απελπισμένοι για να τους κάνει καλά. Διαβάστε τη συνέχεια...


Κάμποσοι ακριβοπλήρωσαν τα... μαντζούνια και τις συμβουλές. Όταν διαπίστωσαν όμως ότι αυτά δεν είχαν κανένα αποτέλεσμα (όπως αναμενόταν) πήγαν στην αστυνομία. Ζήτησαν τη σύλληψη του απατεώνα... που πλέον είχε αρπάξει τα χρήματα και είχε γίνει καπνός.


Ο "πάτερ" Παντελής έφυγε από την Θεσσαλονίκη όταν αντιλήφθηκε ότι τα πράγματα είχαν δυσκολέψει. Όμως μετά από λίγες μέρες τον ανακάλυψαν στην Φλώρινα. Τον συνέλαβαν. Και τότε ο δήθεν θαυματοποιός άρχισε, εκτός από την απεργία πείνας, το σόου!!!


Μια... πολλά υποσχόμενη καριέρα, έλαβε τέλος!

Πηγή: Εφημερίδα "Ελεύθερος Άνθρωπος" (1931, Δεκέμβριος)

Ακολουθήστε μας στο Facebook

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Το ζήσαμε! Απάντηση σε τοποθέτησή μας που δεν είχαν δημοσιεύσει!

Τέσσερα χρόνια σπάμε τα πόδια και τα μούτρα μας

Μάθε την ιστορία της πόλης σου για να την αγαπήσεις και να συμμετέχεις στα κοινά