Η ανάλυση της εγκληματικότητας στην Αθήνα του 1928

Πρωτοχρονιά του 1929 και οι εφημερίδες (όπως συμβαίνει στα αντίστοιχα φύλλα κάθε χρονιάς) είναι ξεχωριστές. Ξεχωρίζουν οι ευχές, οι ανασκοπήσεις, τα αφιερώματα και διάφορα άλλα ενδιαφέροντα που μας δίνουν πολλές πληροφορίες για την εποχή εκείνη. Στην εφημερίδα "Ημερήσιος Τύπος" την Πρωτοχρονιά του 1929 βρήκαμε έναν απολογισμό/ανάλυση της εγκληματικότητας στην πρωτεύουσα το 1928... 



Έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον λοιπόν να δούμε τις αξιόποινες πράξεις του 1928 στην Αθήνα και όπως θα δείτε στο δημοσίευμα που ακολουθεί ήταν συνολικά 3.801. Ακολουθούν κι άλλα στατιστικά στοιχεία που θα τα παρουσιάσουμε αυτούσια.


Όπως βλέπετε οι κλοπές έχουν το... πανελλήνιο ρεκόρ ενώ υπάρχει και... παρέμβαση του δαίμονα του τυπογραφείου καθώς απουσιάζουν (στο -3-) οι "βιασμοί και αποπλανήσεις εις ασέλγειαν". Με τις απαραίτητες πράξεις όμως βγαίνουν 22 (κάναμε τις προσθαφαιρέσεις). Και συνεχίζουμε παρακάτω με άλλα στατιστικά στοιχεία.

Βλέπετε για παράδειγμα ότι δίνονται πληροφορίες τρομερές... Για την καταγωγή και την οικογενειακή κατάσταση των συλληφθέντων και για την ηλικία τους με τους περισσότερους όπως βλέπετε να είναι μέχρι 28 ετών.



Ακολουθεί και ανάλυση της επαγγελματικής κατάστασης των δραστών.


Ακολουθήστε μας στο Facebook

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Το ζήσαμε! Απάντηση σε τοποθέτησή μας που δεν είχαν δημοσιεύσει!

Τέσσερα χρόνια σπάμε τα πόδια και τα μούτρα μας

Μάθε την ιστορία της πόλης σου για να την αγαπήσεις και να συμμετέχεις στα κοινά