1930: Φαντάσματα στη Λένορμαν, τρόμος στους κατοίκους

Σε φύλλο της "Βραδυνής" του 1930 διαβάζουμε για αόρατα χέρια που πετούσαν πέτρες... Για έπιπλα που κουνιόνταν μόνα τους... Για έναν τεράστιο εύζωνα, άυλο τελείως που κάρφωνε τη ξιφολόγχη του στο πάτωμα και πετούσε στάμνες... Οι κάτοικοι της πολυκατοικίας, στην οδό Αλικαρνασσού 26, κοντά στην Λένορμαν, στην Ακαδημία Πλάτωνος, ήταν ανάστατοι.


Όλα αυτά που σας αναφέραμε περιγράφονται αναλυτικά στο ρεπορτάζ της "Βραδυνής". Οι κάτοικοι στα στενά γύρω από την Λένορμαν είναι αναστατωμένοι. Και βέβαια έχουν φτάσει στο σημείο να αναρωτιούνται αυτό που έβαλε και στον βασικό της τίτλο η εφημερίδα.


Ας πάρουμε τα πράγματα με τη σειρά, να σας μεταφέρουμε το ρεπορτάζ, ν' ανατριχιάσετε κι εσείς (τρόπος του λέγειν) 90 χρόνια μετά απ' αυτά τα απόκοσμα περιστατικά.

Πρώτο μυστήριο. Σε ένα σιδηρουργείο στην οδό Λένορμαν, λίγα βήματα από την πολυκατοικία, ο ιδιοκτήτης κάθε πρωί έβρισκε τα εργαλεία του αλλού απ' εκεί που τα είχε αφήσει. Τα έπιπλα είχαν μετακινηθεί, οι κάτοικοι άκουγαν χτύπους ενώ η πόρτα ήταν κλειστή εξωτερικά.


Νομίζετε ότι τελειώνουμε κάπου εδώ; Η ξιφολόγχη που βρέθηκε καρφωμένη στο πάτωμα είχε και... κάτοχο. Έναν εύζωνα τον οποίο είχε παρατηρήσει ο μικρός του μαγαζιού. Μάλιστα ο εύζωνας (που εξαφανίστηκε στην πορεία) πετούσε και στάμνες στους τοίχους.



Κι εκεί που πίστεψαν ότι η υπερφυσική δράση στο στοιχειωμένο σιδηρουργείο θα σταματούσε, ήρθε η ώρα της πολυκατοικίας στην οδό Αλικαρνασσού. Εκεί έμεναν 15 οικογένειες και αόρατα χέρια άρχισαν να πετούν πέτρες!!!


Οι κάτοικοι θεώρησαν αρχικά ότι επρόκειτο περί φάρσας. Κάποιοι θα έκαναν κακόγουστα αστεία και φώναξαν την αστυνομία. Το θρίλερ, όμως συνεχίστηκε. Διότι και οι αστυνομικοί έπεσαν θύματα επίθεσης με πέτρες και μάλιστα... όλο το βράδυ. Δεν μπορούσαν όμως να εντοπίσουν αυτόν που τις πετούσε.



Τελικά βρέθηκε η αιτία του κακού. Στην πολυκατοικία έμενε ένα μέντιουμ το οποίο προφανώς ενοχλούσε τα πνεύματα και πετούσαν πέτρες. Θεωρούσαν ότι οι λιθοβολισμοί θα σταματούσαν όταν απομακρυνόταν από την πολυκατοικία το μέντιουμ. Οι αστυνομικοί θεωρούσαν ότι ήταν κάποιος φαρσέρ όμως οι κάτοικοι δεν το πίστευαν. Κι αυτό λόγω του όγκου των πετρών που δεν μπορούσε να πετάξει... απλά κάποιος φαρσέρ.


Και κάπως έτσι φτιάχτηκε ο μύθος του... απόκοσμου και στοιχειωμένου σιδηρουργείου. Με τα φαντάσματα να κάνουν άνω κάτω την περιοχή γύρω από την Λένορμαν

Ακολουθήστε μας στο Facebook


Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Το ζήσαμε! Απάντηση σε τοποθέτησή μας που δεν είχαν δημοσιεύσει!

Τέσσερα χρόνια σπάμε τα πόδια και τα μούτρα μας

Μάθε την ιστορία της πόλης σου για να την αγαπήσεις και να συμμετέχεις στα κοινά