Θεσσαλονίκη, έτος 1931: Ο άνθρωπος με το κέρατο στο μέτωπο

Ήταν Νοέμβριος του 1931 όταν στο Δημοτικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης εμφανίστηκε ένας άνθρωπος και ζητούσε βοήθεια... Μόλις έβγαλε το καπέλο του όλοι έμειναν άφωνοι. Είχε ένα κέρατο 5-6 εκατοστών στο μέτωπο και ήθελε να του το αφαιρέσουν.


Παρακάτω γράφονται και τα στοιχεία του ανθρώπου. Το όνομά του, ότι ήταν πρόσφυγας και ότι κατοικούσε στο συνοικισμό Νεαπόλεως. Επίσης ήταν παντρεμένος και με τη σύζυγό του είχαν τέσσερα παιδιά. Και μόλις έβγαλε το καπέλο του, φάνηκε το κέρατο που ήταν "φαγωμένο" στην κορυφή.


Γιατί ήταν "φαγωμένο"; Τι να κάνει ο άνθρωπος το έκοβε όσο μπορούσε. Είτε με σιδεροπρίονο (!!!) είτε το λιμάριζε αλλιώς θα γινόταν μεγαλύτερο. Μάλιστα αποκάλυψε ότι είχε βγει άλλο ένα (το 1922 όπως αποκαλύπτεται στην πορεία του ρεπορτάζ) που πήγε ο ίδιος και το αφαίρεσε μόνος του. Μετά όμως βγήκε ένα κέρατο πολύ πιο "επιθετικό".


Η επέμβαση έγινε. Και πέτυχε... Και κάπως έτσι περιγράφεται το κέρατο που είχε φυτρώσει στο μέτωπο και βασάνιζε τον ταλαίπωρο άνθρωπο.


Ο γιατρός που έκανε την χειρουργική επέμβαση, κ.Δεληγιαννάκης έδωσε μερικές ενδιαφέρουσες πληροφορίες γι' αυτή τη σπάνια περίπτωση.


Και ο ταλαίπωρος Θεσσαλονικιός που προσπαθούσε με κάθε τρόπο να απαλλαγεί απ' αυτό το πρόβλημα που είχε φυτρώσει στο κεφάλι του, είπε τον καημό του στους ρεπόρτερ των εφημερίδων. Κι αποκαλύπτει ότι το πρώτο κέρατο που είχε φυτρώσει το είχε... εξολοθρεύσει αφού το χτύπησε με κουτάλι αλλά του έμεινε μια τεράστια τρύπα. Ντρεπόταν να πάει στον γιατρό.


Μάλιστα αποκαλύπτει ότι κάποια στιγμή σκέφτηκε να εκμεταλλευτεί εμπορικά το κέρατο. Ήταν η εποχή που οι άνθρωποι... λάτρευαν να πηγαίνουν και να βλέπουν "τέρατα" και περίεργα φαινόμενα.


Και κάπου εδώ ο ταλαιπωρημένος Δ.Σαρδανόπουλος εύχεται να λάβει τέλος η ιστορία του  με το κέρατο μετά από την επέμβαση...


Πηγή: Εφημερίδα "Ελεύθερος Άνθρωπος" (Νοέμβριος 1931)

Ακολουθήστε μας στο Facebook

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Το ζήσαμε! Απάντηση σε τοποθέτησή μας που δεν είχαν δημοσιεύσει!

Τέσσερα χρόνια σπάμε τα πόδια και τα μούτρα μας

Μάθε την ιστορία της πόλης σου για να την αγαπήσεις και να συμμετέχεις στα κοινά