Η Μις Πειραιάς και το ξέσπασμα της μητέρας της Μις Κοκκινιά!

Λυγερή κοπέλα, όπως αναφέρουν οι περιγραφές. Φίλη των σπορ και του κινηματογράφου... Και άλλα πολλά που θα έχουμε την ευκαιρία να ανακαλύψουμε παρέα σε δημοσιεύματα της εποχής. Όλα αυτά για την Λουκία Κωσταρά, που είχε αναδειχθεί Μις Πειραιάς, τον Ιανουάριο του 1931.


Τα Καλλιστεία ήταν μεγάλο κοσμικό γεγονός για την εποχή. Και οι εφημερίδες έδιναν μεγάλη σημασία αλλά και πολύ χώρο στις όμορφες κοπέλες που λάμβαναν μέρος. Πρόσφατα είχαμε δημοσιεύσει το ρεπορτάζ για την Μις Παγκράτι του 1931 αλλά και τις επιλαχούσες. Τώρα πάμε προς Πειραιά μεριά, για να δούμε μια άλλη εστεμμένη της εποχής.



Πριν προχωρήσουμε τι θα λέγατε να δούμε μια φωτογραφία της εποχής; Που αφορά φυσικά τα Καλλιστεία για την ανάδειξη της Μις Πειραιάς το 1931. Όλες οι υποψήφιες επί σκηνής. Στο μέσο της φωτογραφίας η δεσποινίς Λουκία Κωσταρά, που κατέκτησε και το πρώτο βραβείο.


Κατ' αρχήν να δώσουμε μερικές λεπτομέρειες για τον διαγωνισμό. Την διοργάνωση την είχε αναλάβει ο Σύνδεσμος Δημοσιογράφων Πειραιώς. Ο Δήμαρχος είχε παραχωρήσει την αίθουσα του Δημοτικού Θεάτρου και το event είχε λάβει μεγάλη επισημότητα.

Συνεχίζουμε με κάποιες λεπτομέρειες. Σχετικά με το ντύσιμο των φιναλίστ αλλά και τα χρώματα που είχαν επιλέξει


Ποιοι ήταν τα μέλη της επιτροπής; Η αφρόκρεμα, ο καλός κόσμος κι επιφανείς Πειραιώτες. Ιδού τα ονόμάτά τους. Συν μερικές λεπτομέρειες για τη διαδικασία.


Πάντως όπως αποκαλύπτεται τους πιο... θορυβώδεις οπαδούς τους είχε η Μις Κοκκινιά. Πανέμορφη... Είχαν κατέβει πολλοί από την συνοικισμό και είχαν ενωθεί με άλλους πρόσφυγες που βρίσκονται μέσα στην αίθουσα του Δημοτικού Θεάτρου και είχαν φτιάξει "δυνατή εξέδρα"



Όταν η Μις Κοκκινιά βγήκε στη σκηνή, έγινε χαμός! Χειροκροτήματα, επευφημίες, κατάσταση γηπέδου. Όταν όμως εμφανίστηκε η Λουκία Κωσταρά, όλοι, αυθόρμητα την αποθέωσαν. Ήταν πλέον φανερό ότι θα νικούσε στον διαγωνισμό.



Και ήταν τόσο καλύτερη ώστε η επιτροπή παμψηφεί της έδωσε το βραβείο. Η Λουκία Κωσταρά ήταν η εστεμμένη Μις Πειραιάς



Νομίζατε όμως ότι όλα θα τελείωναν έτσι γρήγορα και απλά; Και δεν ήταν απλώς οι... υποστηρικτές αλλά η μητέρα της Μις Κοκκινιά που έκανε επεισόδιο καθώς θεώρησε ότι η κόρη της αδικήθηκε.


Όσο για τη μεγάλη νικήτρια; Απλά για να ξέρετε έπαιζε βόλεϊ αρχικά και μετά... τρελαινόταν για το ποδόσφαιρο. Ήταν οπαδός του Ολυμπιακού.  Καταγωγή από την Χίο. Της άρεσε πολύ ο κινηματογράφος όπως και η μουσική...


Όπως διαβάσατε στον επίλογο όλοι είχαν συμφωνήσει για την άξια νικήτρια και της εύχονταν περισσότερες επιτυχίες. Με εξαίρεση την Μις Κοκκινιά που θεωρούσε ότι η Κωσταρά εξελέγη με... μέσον!!!

Πηγή: Εφημερίδα "Ελεύθερος Άνθρωπος" (Ιανουάριος 1931)

Ακολουθήστε μας στο Facebook

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Το ζήσαμε! Απάντηση σε τοποθέτησή μας που δεν είχαν δημοσιεύσει!

Τέσσερα χρόνια σπάμε τα πόδια και τα μούτρα μας

Μάθε την ιστορία της πόλης σου για να την αγαπήσεις και να συμμετέχεις στα κοινά