Τα συσσίτια για τους άνεργους στον Δήμο Αθηναίων το 1931

Βρισκόμαστε στις αρχές της δεκαετίας του ΄'30, περίπου 90 χρόνια πίσω. Η οικονομική κρίση είναι μεγάλη. Η ανεργία καλπάζει και "μαστιγώνει" τα όνειρα των Ελλήνων. Ο Υπουργός Οικονομίας αρνείται να δει την κατάσταση και δηλώνει ότι "δεν υπάρχουν άνεργοι". Και ο Δήμαρχος Αθηναίων, Σπ. Μερκούρης παίρνει μια πρωτοβουλία για να ανακουφίσει κάπως τους "πληγέντες".



Ανακοινώνει λοιπόν τα "συσσίτια των ανέργων" προκειμένου να προσφέρει, τουλάχιστον, ένα πιάτο φαγητό σε ανθρώπους που έχουν απελπιστεί λόγω έλλειψης εργασίας. Αυτό ακριβώς αναφέρει και το ρεπορτάζ


Και λίγο πιο κάτω μπορείτε να διαβάσετε για την... αναλγησία του Κράτους. Και για το Υπουργείο Εθνικής Οικονομίας που έκλεινε τα μάτια και αδιαφορούσε απέναντι στο μεγάλο αυτό πρόβλημα.


Κάπως έτσι αναλαμβάνει δράση ο Δήμαρχος Αθηναίων (έτος 1931) Σπ. Μερκούρης που ανακοινώνει τα Δημοτικά συσσίτια υπέρ των ανέργων. Δηλώνοντας μάλιστα ότι έχει βρει και τους απαραίτητους πόρους για να τα καλύψει.


Και όχι μόνο αυτό, αλλά χωρίς κιόλας να επιβαρυνθεί στο ελάχιστο ο προϋπολογισμός του Δήμου Αθηναίων


Απλώς για να έχετε μια "εικόνα" της κατάστασης που επικρατούσε διαβάστε τις τελευταίες γραμμές του ρεπορτάζ και θα καταλάβετε...


Δράμα

Πηγή: Εφημεριδα "Ελεύθερος Άνθρωπος" (Δεκέμβριος 1931)

Ακολουθήστε μας στο Facebook

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Το ζήσαμε! Απάντηση σε τοποθέτησή μας που δεν είχαν δημοσιεύσει!

Τέσσερα χρόνια σπάμε τα πόδια και τα μούτρα μας

Μάθε την ιστορία της πόλης σου για να την αγαπήσεις και να συμμετέχεις στα κοινά