Η επιδρομή των λύκων στην Παλλήνη!!!

Βρισκόμαστε στον Ιανουάριο του 1931 και μια είδηση... ταράζει τους Αθηναίους. Σε απόσταση μόλις 22 χιλιομέτρων από την πρωτεύουσα και συγκεκριμένα στο Χαρβάτι, υπήρξε επιδρομή λύκων. Όπου "Χαρβάτι" βάλτε Παλλήνη.



Αυτά, που λέτε, συνέβαιναν πριν από 89 χρόνια. Δύο λύκοι, πεινασμένοι και μέσα στο κρύο του χειμώνα, βρέθηκαν στις στάνες βόρεια της Παλλήνης και επιτέθηκαν στα πρόβατα. Πρόλαβαν κι άρπαξαν τρία (!) ενώ ακολούθησε μεγάλη μάχη με τους ιδιοκτήτες.



Και να πως αρχίζει η ιστορία. Ο εφιάλτης, μάλλον, που έζησαν οι κάτοικοι της περιοχής με την εμφάνιση των πεινασμένων λύκων.


Και αρχίζει η περιγραφή... Τόσο των γεγονότων όσο και της διαδρομής που θα έπρεπε να ακολουθήσει κάποιος μέχρι να φτάσει στο σημείο που εμφανίστηκαν οι Λύκοι.

(Όχι τίποτε άλλο, πρέπει να καταλάβετε οι νεότεροι ότι δεν υπήρχε... Αττική οδός τότε)


Και άρχισε η μάχη λοιπόν... Οι λύκοι ήταν πολύ δυνατοί και κατάφεραν να διώξουν τα σκυλιά προκειμένου να ασχοληθούν με τα πρόβατα. Μέχρι να ξυπνήσουν οι άνθρωποι και να τους κυνηγήσουν με τα όπλα, είχαν ήδη σκοτώσει τρία πρόβατα.


Χάθηκαν στο δάσος... Προσπάθησαν οι βοσκοί να τους προλάβουν, αλλά δεν τα κατάφεραν. Το δάσος και το σκοτάδι ήταν σύμμαχος των άγριων ζώων. Ένας από το... απόσπασμα που βγήκε για να σκοτώσει τους λύκους, περιέγραψε την κατάσταση.



Οι κάτοικοι ήταν αποφασισμένοι να λάβουν τα μέτρα τους. Να έχουν μέχρι και... νυχτερινές βάρδιες που θα ενημέρωναν αν έβλεπαν λύκους. Επίσης θα έκαναν και οργανωμένο απόσπασμα προκειμένου να σκοτώσουν τα ζώα...


Αυτα, που λέτε, τραβούσαν οι κάτοικοι της Παλλήνης πριν από περίπου ένα αιώνα.

Πηγή: Εφημερίδα "Ελεύθερος Άνθρωπος" (1931)

Ακολουθήστε μας στο Facebook

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Το ζήσαμε! Απάντηση σε τοποθέτησή μας που δεν είχαν δημοσιεύσει!

Τέσσερα χρόνια σπάμε τα πόδια και τα μούτρα μας

Μάθε την ιστορία της πόλης σου για να την αγαπήσεις και να συμμετέχεις στα κοινά