Ο ηθοποιός που είπε ψέματα ότι τον λήστεψαν στην Ακρόπολη

Ήταν Οκτώβριος του 1931 όταν ο 27χρονος Ιωάννης Τσαντήλης ή Τζον Μπελάσκο πέρασε την πόρτα του Α' Αστυνομικού Τμήματος. Ήταν αναστατωμένος... "Με λήστεψαν" είπε! Η αστυνομία κινητοποιήθηκε γύρω από τον λόφο του Φιλοπάππου, έπιασε μερικούς, προσπάθησε, αλλά μετά από λίγη ώρα όλοι κατάλαβαν. Ο Τσαντήλης ή Μπελάσκο... έλεγε ψέματα! Και είχε φτιάξει στο μυαλό του ένα σενάριο.



Περίεργος τύπος ο νεαρός. Που όπως αποδείχθηκε στην πορεία όλα αυτά τα έκανε μόνο και μόνο για να πάρει λίγη δημοσιότητα! Προσέξτε μια πολύ αστεία και περίεργη ιστορία, από έναν τύπο που επέμενε ότι είχε πάρει μέρος σε ταινίες στις ΗΠΑ και ότι θα έπαιζε στο Χόλιγουντ... Η περιγραφή της "ληστείας" ήταν λεπτομερής! Μέχρι και ότι του κόλλησαν περίστροφο για να του αρπάξουν 265 δολάρια.


Ο Τσαντήλης ήταν καλοντυμένος... Είχε την αύρα του πλουσίου και καλοζωισμένου και οι αστυνομικοί θεώρησαν ότι η ιστορία του ήταν αληθινή. Και κάπως έτσι αφού του ζήτησαν να καθίσει και να περιμένει, άρχισαν τις έρευνες καθώς μάλιστα πίσω από την Ακρόπολη και στο μνημείο του Φιλοπάππου είχαν γίνει αρκετές ληστείες.


Οι πρώτοι που συνελήφθησαν ήταν οι... παπατζήδες οι οποίοι αρκετές φορές λήστευαν ομογενείς. Όμως αποτέλεσμα δεν υπήρξε. Κι αυτοί αρνούνταν την ενοχή τους και ο Τσαντήλης δεν τους αναγνώριζε.



Όσο πήγαινε γινόταν και... καλύτερο. Ο Τσαντήλης έκανε μέχρι και... αναπαράσταση της ληστείας και μάλιστα έπαιξε το ρόλο του με ιδιαίτερη επιτυχία. Όμως όσο περνούσε η ώρα οι αστυνομικοί άρχισαν να γίνονται δύσπιστοι. Μόνο που δεν μπορούσαν να καταλάβουν το γιατί...


Τελικά υπό την πίεση των αστυνομικών ο Τσαντήλης ή Μπελάσκο αποκάλυψε ότι έλεγε ψέματα... Και δικαιολόγησε την σκηνοθεσία αυτή ως... φροντιστήριο! Επειδή θα γύριζε- όπως έλεγε- μια ταινία στο Χόλιγουντ με ελληνική αστυνομική υπόθεση.


Όπως καταλαβαίνετε η τρέλα δεν πάει στα βουνά! Ο 27χρονος άρχισε να παρομοιάζει τον εαυτό του με τον... Σωκράτη και να επιμένει για Χόλιγουντ. Φυσικά οι αστυνομικοί κατάλαβαν ότι δεν μπορούσαν να βγάλουν άκρη μαζί του


Το σόου δεν σταμάτησε εκεί... Ο... Μπελάσκο συνέχισε να λέει τα δικά του και να επιμένει ότι η διαφήμιση που του έγινε ήταν η καλύτερη


Στη συνέχεια έγιναν γνωστά κάποια στοιχεία του ηθοποιού που όντως είχε παίξει κάποιους δευτερεύοντες ρόλους στο Χόλιγουντ και προφανώς από τότε τη... ψώνισε. Από τα 12 του είχε φύγει από την Ελλάδα και ζούσε στις ΗΠΑ.


Αποθεώστε αυτή τη μεγάλη μορφή της Αθήνας του 1931


Ακολουθήστε μας στο Facebook

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Το ζήσαμε! Απάντηση σε τοποθέτησή μας που δεν είχαν δημοσιεύσει!

Τέσσερα χρόνια σπάμε τα πόδια και τα μούτρα μας

Μάθε την ιστορία της πόλης σου για να την αγαπήσεις και να συμμετέχεις στα κοινά