Ο σύλλογος τυφλών πλανόδιων οργανοπαικτών της Αθήνας του 1930

Μπορεί να ακούγεται περίεργο, αλλά να ξέρετε ότι στην Αθήνα του 1930, υπήρξε σύλλογος... τυφλών πλανόδιων οργανοπαικτών!  Που, όπως αντιλαμβάνεστε, για να κάνουν σύλλογο είχαν κι αιτήματα.



Και γιατί είχαν φτιάξει σύλλογο; Διότι ήθελαν να τους κατατάξουν στην κατηγορία των καλλιτεχνών και όχι των ζητιάνων. Διότι, όπως έλεγαν, εξασκούσαν το επάγγελμά τους και μάλιστα πλήρωναν φόρο γι' αυτό!!!


Κανείς δεν τους ακούει όμως. Και μάλιστα τους έγινε πρόταση να...αλλάξουν επάγγελμα ώστε να τους χορηγείται επίδομα 150 δραχμών την εβδομάδα. Κι αυτά τα χρήματα βεβαίως δεν έφταναν για τίποτα. Όλοι ήταν οικογενειάρχες και είχαν παιδιά. Για το λόγο αυτό λοιπόν έτρεξαν στον πρόεδρο του σωματείου τους.


Ο πρόεδρος του σωματείου τους, κ.Ζωνιόπουλος ήταν επίσης πρόεδρος και του σωματείου των μικροπολητών. Και δεν το είχε σε τίποτα να πάει στο Υπουργείο Εσωτερικών και να ξεκαθαρίσει την κατάσταση. Αλλά και να τσακωθεί με ένα θυμωμένο υπάλληλο.


Μπορεί ο πρόεδρος να αποχώρησε θιγόμενος από την αναίδεια του υπαλλήλου, αλλά ο δημοσιογράφος της εφημερίδας "Βραδυνή" τον βρήκε μια χαρά. Όπως διαβάζουμε ο κ.Ζωνιόπουλος ήταν- δεν ήταν- 28 ετών και ιδιαίτερα δυναμικός


Και φτάνουμε στην ουσία... Ο πρόεδρος ζητά 400 δραχμές για τον καθένα ώστε ν' αλλάξει η άδεια και να γίνει μικροπωλητή!



Ακολουθήστε μας στο Facebook

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Το ζήσαμε! Απάντηση σε τοποθέτησή μας που δεν είχαν δημοσιεύσει!

Τέσσερα χρόνια σπάμε τα πόδια και τα μούτρα μας

Μάθε την ιστορία της πόλης σου για να την αγαπήσεις και να συμμετέχεις στα κοινά