Ιούνιος 1931: Πέθαιναν βρέφη σε Αθήνα και Πειραιά από γαστρεντερίτιδα
Καλοκαίρι του 1931... Στην ελληνική ύπαιθρο η ελονοσία θερίζει. Στην πρωτεύουσα, για ένα ακόμα καλοκαίρι δεν μπορούσαν να ηρεμήσουν. Τα προηγούμενα καλοκαίρια πέρασαν επιδημίες: Δάγκειος Πυρετός, Πολιομυελίτιδα, Τριήμερος Πυρετός. Άφησαν έντονα σημάδια, θλιβερά στην πρωτεύουσα... Και τότε, "έφτασε" στην Αθήνα η επιδημία της γαστεντερίτιδας, να προκαλέσει νέους θανάτους. Κυρίως βρεφών!!!
Συναγερμός... Και παρακάτω μπορείτε να διαβάσετε ακόμα περισσότερα, για να καταλάβετε το κακό που είχε βρει την πρωτεύουσα. Μόνο στον Πειραιά πέθαναν 168 βρέφη εξαιτίας της γαστρεντερίτιδας τον Ιούνιο του 1931. Όπως θα διαβάσετε οι θάνατοι σημειώθηκαν σε μικρά παιδιά, κατά 70% κάτω των 2 ετών και περισσότερο σε εργατικές οικογένειες.
Τα 99 των θανόντων βρεφών τρέφονταν με μητρικό γάλα. Στην Αθήνα είχε επίσης πάρα πολλά κρούσματα αλλά δεν είχαν ανακοινώσει τον ακριβή αριθμό.
Ο καθηγητής κ.Σακορράφος, έκανε δηλώσεις στην εφημερίδα σχετικά με την κατάσταση και όσα είπε έχουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον. Και μας βοηθούν να κατανοήσουμε την κατάσταση και να βγάλουμε συμπεράσματα.
Και ο καθηγητής κατέληξε μιλώντας για το νερό, το γάλα αλλά και έκανε τις συστάσεις του για πλύσιμο φρούτων και βράσιμο νερού.
Ακολουθήστε μας στο Facebook
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου