Δεκαετία '30: "Οι παντρεμένοι γέροι αρπάζουν... νέα κορίτσια"!

Σε ένα βαθύτατο κοινωνικό θέμα της δεκαετίας του '30 εστίαζε πριν από περίπου 90 χρόνια η εφημερίδα "Ελεύθερος Άνθρωπος". Σε σχετικό της ρεπορτάζ, ανέλυε τους λόγους για τους οποίους συνέβαινε ένα παράδοξο γεγονός: Ηλικιωμένοι και παντρεμένοι μάλιστα... ορμούσαν (ερωτικά) σε νέες κοπέλες. Οι οποίες το... απολάμβαναν κιόλας λόγω οικονομικής άνεσης του επίδοξου εραστή.


Χωρίς να μας παρεξηγήσετε πάντως δεν μπορούσε να προσδιορίσουμε τι είναι περισσότερο κωμικό. Το γεγονός που περιγράφεται στο ρεπορτάζ ή ο τρόπος με το οποίο το προλογίζει; Πιστεύουμε το δεύτερο και θα συμφωνήσετε μαζί μας όταν διαβάσετε τα παρακάτω.

Πάντως και η λεζάντα με το "ροκανίζουν" θυμίζει την ατάκα στην ταινία "Αλίμονο στους νέους" με τον ηλικιωμένο φίλο του Δημήτρη Χορν να λέει ότι θα φάει την Μάρω Κοντού "σιγά σιγά, χράτσα χρούτσα με τη μασελίτσα"!!!


Οι νεαρές κίσσες είχαν περιπτύξεις με γεροπλάτανους και άλλα τέτοια γραφικά αλλά τόσο όμορφα γραμμένα. Και τόσο παραστατικά. 

Ας προχωρήσουμε όμως να δούμε την ανάλυση στο ρεπορτάζ της εφημερίδας. Κάπως έτσι μπορούμε να δούμε το ότι "ο έρως χρόνια δεν κοιτά"


Αλλά δεν είναι μόνο αυτά τα ωραία. Η παρακάτω περιγραφή που μιλάει για φαλάκρες και πανσέληνους είναι σαφώς καλύτερη


Βεβαίως οι νέες της εποχής, αν δώσουμε βάση στην μαρτυρία κοπέλας που εμφανίζεται στην εφημερίδα ήταν... ψυχρές: "Περισσότερη ασφάλεια με τον γέρο" έλεγαν. Και υπήρχε και η άλλη κατηγορία που ζήλευαν τις άλλες γυναίκες που είχαν παντρευτεί και έκαναν τα πάντα για να τις κλέψουν τους άντρες (έστω και ηλικιωμένους)


Αυτά που λέτε...

Ακολουθήστε μας στο Facebook


Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Το ζήσαμε! Απάντηση σε τοποθέτησή μας που δεν είχαν δημοσιεύσει!

Τέσσερα χρόνια σπάμε τα πόδια και τα μούτρα μας

Μάθε την ιστορία της πόλης σου για να την αγαπήσεις και να συμμετέχεις στα κοινά