Η φτώχεια οδήγησε σε ερωτική τραγωδία!

Ο Δημήτρης Βόγλης αγαπούσε πολύ την Ελένη Γριμάνη. Και είχαν σκοπό να παντρευτούν. Όμως η κατάσταση δεν τους το επέτρεπε. Η πίεση των γονιών της Ελένης για γρήγορη αποκατάσταση, οδήγησε στην απελπισία. Και το 1931, καταγράφηκε μια ακόμα ερωτική ιστορία με τραγικό φινάλε.


Αυτό ακριβώς που αναφέραμε οδήγησε και στην ακραία απόφαση και πράξη τον Βόγλη. Επειδή φοβήθηκε ότι λόγω της αδυναμίας του να παντρευτεί άμεσα την αγαπημένη του, Ελένη, θα χαλούσε η μνηστεία. Και δεν άντεχε να τη χάσει.


Μάλιστα αναφέρεται ότι ο Δημήτρης Βόγλης είχε αποπεμφθεί από το Αστυνομικό Σώμα, λόγω άσκοπης χρήσης του περιστρόφου του. Σε ένα γάμο είχε πυροβολήσει στον αέρα και τον είχαν καταγγείλει. 


Ο Βόγλης έβαλε σκοπό να δολοφονήσει την Γριμάνη και κατόπιν να αυτοκτονήσει. Όντως πυροβόλησε την Ελένη αφού πρώτα της είχε κάνει σκηνή ότι... την είχε δει με άλλον. Δεν τη σκότωσε. Εκείνος αυτοκτόνησε.

Ας δούμε όμως τι είπε η μητέρα της Ελένης Γριμάνη.


Η Γριμάνη, βαριά τραυματισμένη, μπόρεσε να εξηγήσει στον συντάκτη της εφημερίδας "Ελεύθερος Άνθρωπος" τι ακριβώς είχε συμβεί.


Ο πατέρας της Ελένης αποκάλυψε ότι ο Βόγλης, αφού αποπέμφθηκε από την αστυνομία, είχε πιάσει δουλειά στην επιχείρηση του γαμπρού του αλλά είχε φύγει κι απ' εκεί. Πάλι άνεργος ήταν και είχε αρχίσει να πίνει...


Ο αυτόχειρας, είχε αφήσει κι επιστολές, ενημερώνοντας για την τραγική του πράξη.


Πηγή: Εφημερίδα "Ελεύθερος Άνθρωπος" (Ιούλιος 1931)

Ακολουθήστε μας στο Facebook

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Το ζήσαμε! Απάντηση σε τοποθέτησή μας που δεν είχαν δημοσιεύσει!

Τέσσερα χρόνια σπάμε τα πόδια και τα μούτρα μας

Μάθε την ιστορία της πόλης σου για να την αγαπήσεις και να συμμετέχεις στα κοινά