1931: Το μακελειό στην οδό Πανεπιστημίου

Ήταν Μάιος του 1931 όταν οι περαστικοί στην οδό Πανεπιστημίου, στο κέντρο της Αθήνας, έγιναν μάρτυρες ενός φονικού.  Ένας πυγμάχος τραυματίστηκε πολύ σοβαρά ενώ ένας 55χρονος ("γέρων" όπως αποκαλείται και... κοκκινίζουμε όσοι βρίσκόμαστε κοντά σ' αυτή την ηλικία) έπεσε νεκρός από αδέσποτη σφαίρα! 






Ο παραπάνω είναι ο Κοσμάς Τραυλός, δράστης του φονικού. Κι εκείνος που προκάλεσε το μακελειό στο κέντρο της Αθήνας. Ας δούμε όμως τι ακριβώς έγινε. Όλα ξεκίνησαν ενώ ο Κοσμάς Τραυλός και ο Νικόλαος Λουκάτος, συζητούσαν στο πεζοδρόμιο σε έντονο ύψος. Ο Λουκάτος ήταν πυγμάχος και ξαφνικά ρίχνει μια γροθιά στον Τραυλό.




Όμως ενώ ο Λουκάτος έσκυψε για να μαζέψει το καπέλο του ο Τραυλός έβγαλε περίστροφο και του έριξε τέσσερις πυροβολισμούς. Ο Λουκάτος έπεσε...



Ο Τραυλός είχε παραφρονήσει... Προσπάθησε να ρίξει για πέμπτη φορά στον Λουκάτο αλλά η σφαίρα εξοστρακίστηκε και βρήκε στο αριστερό μάτι τον 55χρονο Λουκά Σουλιώτη, που έπεσε νεκρός!!!


Ο δράστης προσπάθησε να διαφύγει αλλά στο ύψος της Εθνικής Βιβλιοθήκης τον συνέλαβαν και τον παρέδωσαν στην αστυνομία. Ο Λουκάτος και ο Σουλιώτης με την βοήθεια περαστικών βρέθηκαν σε κοντινό φαρμακείο αλλά ο Σουλιώτης είχε ήδη εκπνεύσει καθώς η σφαίρα είχε εξέλθει από το πίσω μέρος της κεφαλής...


Ο πυγμάχος Λουκάτος είχε πολύ σοβαρά τραύματα αλλά κατά τη διακομιδή του στο νοσοκομείο πρόλαβε να πει ότι ο Τραυλός παρενοχλούσε την παντρεμένη αδερφή του.


Λίγο αργότερα ο Λουκάτος ήταν σε θέση να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες. Και είπε ότι ο Τραυλός παρενοχλούσε την αδερφή του και όταν του ζήτησε να σταματήσει να το κάνει, ακολούθησε επεισόδιο και όλη αυτή η τραγωδία στην οποία κατέληξε.


Ο δε Λουκάτος είχε και άλλο καημό καθώς επρόκειτο να δώσει πυγμαχικό αγώνα, αλλά στην κατάσταση που βρισκόταν δεν θα μπορούσε βέβαια... Και ζήτησε από τους δημοσιογράφους να το σημειώσουν...

Μπορείτε να δείτε παρακάτω μια φωτογραφία του σοβαρά τραυματία, Νικόλαου Λουκάτου



Όσο για τον Τραυλό; Άλλα λόγια ν' αγαπιόμαστε. Δεν ανέφερε κουβέντα για την αδερφή του Λουκάτου κι απλά είπε ότι πέρασε για... άλλον τον πυγμάχο. Και συγκεκριμένα για άνθρωπο που είχε απειλήσει ότι θα τον σκότωνε λόγω μιας υπόθεσης στο καζίνο Λουτρακίου (όπου εργαζόταν ο Τραυλός)


Ακολουθήστε μας στο Facebook

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Το ζήσαμε! Απάντηση σε τοποθέτησή μας που δεν είχαν δημοσιεύσει!

Τέσσερα χρόνια σπάμε τα πόδια και τα μούτρα μας

Μάθε την ιστορία της πόλης σου για να την αγαπήσεις και να συμμετέχεις στα κοινά