1931: Ο Δήμαρχος Αθήνας επιβάλει να ντύνονται σαν καλόγριες οι υπάλληλοι!!!

Άλλο πάλι και τούτο. Βρισκόμαστε στον Απρίλιο του 1931 και διαβάζουμε το... εκπληκτικό ρεπορτάζ ότι ο Δήμαρχος Αθηναίων, Σπ. Μερκούρης, επέβαλλε dress code στις γυναίκες υπαλλήλους του Δήμου. Στην ουσία απαίτησε να ντύνονται σαν... καλόγριες ώστε να μη φαίνεται κανένα μέρος του σώματός τους! Τραγικό...



Εδώ μιλάμε για παράκρουση. Οι γυναίκες υπάλληλοι του Δήμου ήταν υποχρεωμένες να φοράνε μακριά μαύρη ποδιά από το... λαιμό ως τους αστραγάλους! Ράσο δηλαδή.


Όπως αναφέρεται στο ρεπορτάζ, στην αρχή οι καημένες οι κοπέλες δεν μπορούσαν να καταλάβουν τι ακριβώς ήθελε να πετύχει ο Δήμαρχος. Μετά όμως κι αφού διαπίστωσαν ότι δεν πρόκειται να αλλάξουν κάτι, συμβιβάστηκαν με το να μεταμορφωθούν σε... καλόγριες.


Μάλιστα, παραμονή της εφαρμογής του μέτρου της... ρασοφορίας (θα γινόταν την 1η Απριλίου) τα κορίτσια πειράζονταν μεταξύ τους



Οι αρσενικοί υπάλληλοι του Δήμου είχαν... διαφορετικές απόψεις. Οι μεγαλύτεροι σε ηλικία έκριναν σωστό το μέτρο για δύο λόγους. Πρώτος, για να μη λερώνονται οι κοπέλες (!) και δεύτερος, για να μη σκανδαλίζονται οι άντρες (...)


Οι νεότεροι υπάλληλοι πάντως είχαν άλλη άποψη. Πολύ πιο σοβαρή... Ότι τις συναδέλφους τους τις αντιμετωπίζουν ως εργαζόμενες και όχι ως αντικείμενα πόθου.


Πηγή: Εφημερίδα "Ελεύθερος Άνθρωπος" (Μάρτιος 1931)

Ακολουθήστε μας στο Facebook

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Το ζήσαμε! Απάντηση σε τοποθέτησή μας που δεν είχαν δημοσιεύσει!

Τέσσερα χρόνια σπάμε τα πόδια και τα μούτρα μας

Μάθε την ιστορία της πόλης σου για να την αγαπήσεις και να συμμετέχεις στα κοινά