1931: Οι μάγοι της Αθήνας δικαιώθηκαν στο δικαστήριο!!!

Μάρτιος του 1931... Οι "μάγοι" της Αθήνας δικαιώνονται στο Κακουργιοδικείο της Τρίπολης. Εκεί όπου δικαιώνεται ο Αναστάσιος Βαμβακίδης ο οποίος είχε κατηγορηθεί ότι εξασκούσε το επάγγελμα του μάγου. Πλέον, το βιοποριστικό επάγγελμα του μάγου δεν αποτελούσε αξιόποινη πράξη.



Με την ανακάλυψη που κάναμε, θα πρέπει να πείσουμε όλους εσάς τους σύγχρονους αστρολόγους ότι οφείλετε τη... νομιμότητά σας στον Αναστάσιο Βαμβακίδη. Τον αστρολόγο ο οποίος με την αθώωσή του τη δεκαετία του '30 ουσιαστικά νομιμοποίησε το επάγγελμα. Το έκανε "επάγγελμα" με λίγα λόγια.


Γι' αυτό άλλωστε έγινε λόγος για "καταπληκτική αθωωτική απόφαση"! Διότι άνοιγε νέους δρόμους και επισημοποιούσε ένα επάγγελμα.

Ο μάγος ήταν αφοπλιστικός. Κατ΄ αρχήν περιγράφεται ως καλός οικογενειάρχης, ιδιαίτερα συμπαθής στο παρουσιαστικό που έμενε στην οδό Φερρών. Ανέλυσε ότι το επάγγελμά του είναι επιστημονικό κι εξήγησε στο δικαστήριο ότι και οι αρχαίοι Έλληνες ρωτούσαν την Πυθία κι εξέταζαν τους οιωνούς.


Μετά το πήγε στο πιο... Χριστιανικό κι ανέφερε τους Μάγους με τα δώρα που ακολουθώντας το άστρο επισκέφτηκαν τη φάτνη του Ιησού που μόλις είχε γεννηθεί


Και κάπως έτσι οι ένορκοι τον αθώωσαν παρά τον σε βάρος του πύρινο λόγο από την πλευρά του Εισαγγελέα.

Έκανε κι άλλα όμως ο κύριος Αναστάσης. Επικοινωνούσε και με πνεύματα.


Ακολούθως γίνεται αναφορά στις καφετζούδες, στις χαρτορίχτρες, στις χειρομάντισσες και γενικότερα στους αστρολόγους. Με αρκετά ενδιαφέροντα στοιχεία όπως θα διαβάσετε.


Κι επειδή το ρεπορτάζ πρέπει να είναι αναλυτικό, παρουσιάζονται και ονόματα "μάγων" και "μαγισσών" όπου έσπευσαν ουκ ολίγες φορές οι απελπισμένοι Αθηναίοι. Κι όπως αποδείχτηκε δεν έκαναν κακό (με ελάχιστες εξαιρέσεις πάντα). Για δείτε τι υπήρχε στη γειτονιά σας...


Η δικαίωση των "μάγων" όμως ή αν προτιμάτε των αστρολόγων, των καφετζούδων και όλων των υπόλοιπων έγινε μέσω του Αναστάση Βαμβακίδη. Διότι χάρη σε εκείνον το 1931, όλα τα παραπάνω θεωρήθηκαν "επαγγέλματα"!!!


Πηγή: Εφημερίδα "Ελεύθερος Άνθρωπος" (Μάρτιος 1931)

Ακολουθήστε μας στο Facebook

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Το ζήσαμε! Απάντηση σε τοποθέτησή μας που δεν είχαν δημοσιεύσει!

Τέσσερα χρόνια σπάμε τα πόδια και τα μούτρα μας

Μάθε την ιστορία της πόλης σου για να την αγαπήσεις και να συμμετέχεις στα κοινά