1931: Ο διαγωνισμός για την ανάδειξη της "Μις Δακτυλογράφος"

Βρισκόμαστε στις αρχές Μαρτίου του 1931 και στις εφημερίδες αναγράφεται μια πολύ ενδιαφέρουσα αλλά και παράξενη είδηση: Ότι μέσα στις επόμενες ημέρες θα γινόταν ο μεγάλος διαγωνισμός για την ανάδειξη της "Μις Δακτυλογράφος"



Η εφημερίδα "Ελεύθερος Άνθρωπος" που παρουσιάζει και το σχετικό ρεπορτάζ, εκφράζει και κάποιες ανησυχίες. Ότι δηλαδή αρχίζουν οι... αμερικανιές στην Ελλάδα. Στις ΗΠΑ ο συγκεκριμένος διαγωνισμός είχε κάνει θραύση.


Το θέμα ποιο ήταν; Ότι εδώ δεν είχαμε να κάνουμε με την πιο όμορφη δακτυλογράφο. Όχι... Αυτό θα ήταν στα Καλλιστεία. Εδώ είχαμε να κάνουμε με την πιο γρήγορη δακτυλογράφο. Περιγράφεται άλλωστε το θέμα.



Περισσότερες λεπτομέρειες: Κάθε δακτυλογράφος θα είχε το δικαίωμα επιλογής της μάρκας της γραφομηχανής που θα χρησιμοποιούσε.


Διαγωνισμός χωρίς έπαθλο δεν ήταν δυνατό να υπάρχει. Και στο ρεπορτάζ μπορείτε να διαβάσετε τα έπαθλα για τις τέσσερις πρώτες


Φτάσαμε λοιπόν και στη μεγάλη ημέρα του διαγωνισμού. Και καλύτερα θα είναι να αρχίσουμε τις πληροφορίες μας με μια φωτογραφία και τα ονόματα της νικήτριας αλλά και των άλλων διαγωνιζόμενων που πήραν βραβείο


Συνεχίζονται οι πληροφορίες. Πολλές οι διαγωνιζόμενες οι οποίες χωρίστηκαν σε τρεις σειρές. Μπορείτε να διαβάσετε στο ρεπορτάζ ακόμα και τα ονόματα όσων συμμετείχαν (μήπως βρείτε και καμιά προγονή σας) αλλά και τι θα έπρεπε να κάνουν.


Και να φανταστείτε ότι ο διαγωνισμός άρχισε κοντά στα μεσάνυχτα. Τα αποτελέσματα βγήκαν στις 4 το πρωί και η νικήτρια είχε μόλις 17 αλλά ασήμαντα λάθη ενώ σε τρία λεπτά είχε γράψει 178 λέξεις.


Αυτα που λέτε συνέβαιναν σε διαγωνισμούς στην Αθήνα του 1931.

Πηγή:Εφημερίδα "Ελεύθερος Άνθρωπος" (Μάρτιος 1931)

Ακολουθήστε μας στο Facebook

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Το ζήσαμε! Απάντηση σε τοποθέτησή μας που δεν είχαν δημοσιεύσει!

Τέσσερα χρόνια σπάμε τα πόδια και τα μούτρα μας

Μάθε την ιστορία της πόλης σου για να την αγαπήσεις και να συμμετέχεις στα κοινά