1931: Μεταφυσικά φαινόμενα στην οδό Παπαρρηγοπούλου 26

Σε ένα παλαιότερο άρθρο σας είχαμε γράψει για τα... φαντάσματα (που πίστευαν οι κάτοικοι ότι υπάρχουν) στην οδό Λένορμαν. Την ίδια χρονιά (1931 επίσης) είχαμε αντίστοιχα φαινόμενα στην οδό Παπαρρηγοπούλου 26, κοντά στην Λεωφόρο Αλεξάνδρας. Αόρατα χέρια έριχναν πέτρες και ο κόσμος ανησυχούσε. Πολλοί πίστευαν ότι κάποιοι φαρσέρ έδιναν... ρέστα. Κάποιοι άλλοι έκαναν λόγο- όπως συνηθιζόταν τότε- για μεταφυσικά φαινόμενα.


Το σπίτι που απεικονίζεται στη φωτογραφία ήταν στην οδό Παπαρρηγοπούλου 26. Πριν από 89 χρόνια. Μια πολύ ωραία επίσκεψη μέσω Google Maps μας δείχνει ότι σήμερα στη θέση του υπάρχει πολυκατοικία. Τι πρωτότυπο.

Επιστρέφουμε, όμως, στην υπόθεσή μας.



Μετά απ' αυτή την εισαγωγή και το φόβο των ενοίκων να μείνουν περισσότερο στο σπίτι, αρχίζουμε να ψηλαφίζουμε κάποιες λεπτομέρειες. Οι αστυνομικοί λοιπόν, δεν κατάφεραν να βρουν κάποια άκρη. Κι έτσι το μυστήριο μεγάλωνε.


Πάμε και στις καταθέσεις μαρτύρων. Απέναντι από το λιθοβολημένο σπίτι, έμενε ο κ.Γαβαλάς, υποδηματοποιός. Περιέγραψε την κατάσταση κι εκτίμησε ότι όλο αυτό ήταν έργο φαρσέρ.


Το μυστήριο όμως άρχισε να μεγαλώνει όταν διαπιστώθηκε ότι οι ένοικοι του σπιτιού δεν είχαν κάποιες... έχθρες που θα οδηγούσαν κάποιον στο να τους κάνει κακό. Κι έτσι μοιραία πήγαμε στα... μεταφυσικά φαινόμενα και τα πνεύματα! 


Οι απόψεις στη γειτονιά ήταν μοιρασμένες. Οι περισσότεροι πίστευαν ότι κάποιος... κατεργάρης έκανε αυτή τη φάρσα. Υπήρχαν και οι άλλοι που μιλούσαν για φαντάσματα όμως προκαλούσαν το γέλιο. Μάλιστα παιδιά, από 8-12 ετών, είχαν μαζευτεί έξω από το σπίτι και... κορόιδευαν τα φαντάσματα! 


Πάντως ο κ.Πανόπουλος που έμενε στο δίπλα σπίτι (στον αριθμό 24) αν και δεν πίστευε στα μεταφυσικά φαινόμενα εν τούτοις έκρινε ότι θα ήταν καλό να κληθεί ο διευθυντής του τμήματος ψυχικών ερευνών, κ.Τανάγρας.



Πηγή: Εφημερίδα "Ελεύθερος Άνθρωπος" (Ιούνιος 1931)

Ακολουθήστε μας στο Facebook


Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Το ζήσαμε! Απάντηση σε τοποθέτησή μας που δεν είχαν δημοσιεύσει!

Τέσσερα χρόνια σπάμε τα πόδια και τα μούτρα μας

Μάθε την ιστορία της πόλης σου για να την αγαπήσεις και να συμμετέχεις στα κοινά