Έγκλημα στην οδό Φυλής, 1932: "Τέσσερα χρόνια σε απατώ και τώρα ξύπνησες;"

H ιστορία της... ωραίας αλλά άτακτης Φωτεινής που κατέληξε δολοφονημένη από τον Λοχαγό Τραυλό, που την αγάπησε αλλά δεν άντεξε όταν την άκουσε να του λέει: "Τέσσερα χρόνια σε απατώ, τώρα ξύπνησες;"! Το έγκλημα στην οδό Φυλής το 1932, που συζητήθηκε για πολύ καιρό στην Αθήνα καθώς μάλιστα οι λεπτομέρειες για την προσωπική ζωή του θύματος έβγαιναν... σωρηδόν στη δημοσιότητα.


Η ιστορία περιέχει όλα εκείνα τα στοιχεία που έχουμε συναντήσει στα εγκλήματα πάθους! Μια γυναίκα, η Φωτεινή, βρίσκεται στο επίκεντρο. Όχι ένας (ο δολοφόνος) ούτε δύο, αλλά... περισσότεροι άντρες ήταν γύρω της.  Η ίδια φαινόταν πολύ απελευθερωμένη για την εποχή. Κι αρχίζει η ιστορία.


Όλα άρχισαν λοιπόν από την κατάθεση του μηχανικού ο οποίος γνώρισε την Φωτεινή το 1922... Εκείνη τότε ήταν μόλις 16 ετών. Δέκα χρόνια αργότερα, θα ερχόταν το τέλος της. Συνεχίζουμε το ρεπορτάζ. Οι λεπτομέρειες για την προσωπική ζωή του θύματος ξεπερνούν κάθε όριο διακριτικότητας. Όλα στη φόρα που λένε...



Τότε λοιπόν γνώρισε για πρώτη φορά τον άνθρωπο που έμελλε να είναι ο δολοφόνος της. Κι αρχίζουν να φλερτάρουν αδιάκριτα μπροστά στα μάτια του μηχανικού, τότε συντρόφου της Φωτεινής.


Φυσικά ο μηχανικός είχε πάρει χαμπάρι τι γινόταν. Κι έστησε... παγίδα στην Φωτεινή λέγοντάς της ότι θα την κλείδωνε μέσα επειδή θα επέστρεφε αργά και θα έπαιρνε το κλειδί του δωματίου. Στην ουσία ήθελε να παρακολουθήσει... Και παρακολούθησε. Τα λόγια που είπε στον Λοχαγό για την Φωτεινή ήταν ντροπιαστικά.


Ο λοχαγός αρνήθηκε τη σχέση του με την Φωτεινή κι έκανε πίσω. Όμως ένα άλλο περιστατικό δημιούργησε νέες εντάσεις. Η Φωτεινή ερωτεύτηκε και φλέρταρε με έναν ανθυπίατρο κι έστησε ολόκληρη πλεκτάνη για να ταξιδέψει μαζί του στην Αθήνα... Ο μηχανικός πήρε τις πληροφορίες και την ξυλοκόπησε άγρια.

Το ζευγάρι επέστρεψε στο Ναύπλιο όπου η μητέρα της Φωτεινής ζήτησε από το μηχανικό να την παντρευτεί. Εκείνος αρνήθηκε... Η κοπέλα καθησύχασε τη μητέρα της ότι υπάρχει άλλος άντρας, πρόθυμος να την παντρευτεί. Ποιος λέτε ότι ήταν; Ο λοχαγός Τραυλός φυσικά.


Η Φωτεινή όμως δεν άλλαξε συνήθειες, όπως αναφέρεται στο ρεπορτάζ. Είχε σχέσεις με άλλους άντρες ενω επισκεπτόταν και τον μηχανικό στη γκαρσονιέρα του.


Και φτάσαμε στο τέλος... Με τη... φαρμακερή ατάκα της Φωτεινής που σας αναφέραμε στον τίτλο αλλά και στον πρόλογο.


Πηγή: Εφημερίδα "Ακρόπολις" (Ιούλιος 1932)

Ακολουθήστε μας στο Facebook

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Το ζήσαμε! Απάντηση σε τοποθέτησή μας που δεν είχαν δημοσιεύσει!

Τέσσερα χρόνια σπάμε τα πόδια και τα μούτρα μας

Μάθε την ιστορία της πόλης σου για να την αγαπήσεις και να συμμετέχεις στα κοινά