Το ανήλικο μέντιουμ στον Νέο Κόσμο το 1931

Η Ζωή κατοικούσε στο Νέο Κόσμο. Το 1931, τη χρονιά δηλαδή που γράφτηκε το ρεπορτάζ που σας παρουσιάζουμε, ήταν 12 ετών. Κι άρχισε να απασχολεί τις εφημερίδες για τα θαύματα που έκανε. Αυτή είναι η ιστορία της.


Η Ζωή Βουδούρη έμενε σε ένα φτωχικό σπιτάκι στον Νέο Κόσμο. Ήταν λιγνή και μαυροντυμένη και ο συνεργάτης της εφημερίδας κατ' αρχήν προσπάθησε να της εξηγήσει τι θα πει "συνέντευξη".


Η ιστορία της ζωής της ήταν θλιβερή. Δε γνώρισε ποτέ τη φυσική της μητέρα καθώς πέθανε όταν ήταν τεσσάρων ετών. Τη μεγάλωσε μια νοικάρισσα ενώ όταν έγινε τεσσάρων ετών ο πατέρας της ξαναπαντρεύτηκε. Στα 9 της αρρώστησε και για να αλλάξει κλίμα πήγαν στην Κρήτη. Και μια μέρα- όπως λέει- κοίταξε τον πατέρα της στα μάτια κι αμέσως αποκοιμήθηκε. Τότε κατάλαβε ο πατέρας της ότι η μικρή θα γινόταν μέντιουμ!


Μάλιστα όπως αποκάλυψε στη συνέχεια, μπορούσε εύκολα να αποκοιμηθεί προς υπνωτισμό ενώ έδειξε και τα σημάδια στα χέρια της από τις βελόνες με τις οποίες την τρυπούσαν ενώ ήταν υπνωτισμένη και φυσικά δεν ένιωθε τίποτα.


Η Ζωή πάντως ήταν άσημη ακόμα... Απλωνόταν μόνο στον Νέο Κόσμο και τις γύρω συνοικίες οι φήμες της. Και μάλιστα αποκάλυψε στην εφημερίδα την τελευταία της επιτυχία.


Ακολουθήστε μας στο Facebook


Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Το ζήσαμε! Απάντηση σε τοποθέτησή μας που δεν είχαν δημοσιεύσει!

Τέσσερα χρόνια σπάμε τα πόδια και τα μούτρα μας

Μάθε την ιστορία της πόλης σου για να την αγαπήσεις και να συμμετέχεις στα κοινά