1930: Ο στραγγαλιστής του Αμαρουσίου έστειλε επιστολή στην εφημερίδα!

Βρισκόμαστε στο 1930 και το Μαρούσι έχει αναστατωθεί από τον στραγγαλισμό ενός ζεύγους νεωκόρων στην Παναγία της Νερατζιώτισσας. Οι εφημερίδες με άρθρα τους ζητούσαν από τους κατοίκους της Κηφισιάς, του Αμαρουσίου και του Χαλανδρίου να μη μένουν αργά το βράδυ έξω από τα σπίτια τους. Το μυστήριο έγινε ακόμα μεγαλύτερο όταν ο δολοφόνος του ζεύγους έστειλε επιστολή στην εφημερίδα "Βραδυνή" ξεκαθαρίζοντας ότι θα συνέχιζε τα εγκλήματά του.


Το παραπάνω που βλέπετε είναι η επιστολή του στραγγαλιστή στην εφημερίδα. Την ταχυδρόμησε από τους Ποδαράδες, όπως λεγόταν τότε η Νέα Ιωνία και η Αστυνομία συμπέρανε ότι έμενε στον προσφυγικό συνοικισμό. Βεβαίως επειδή δεν μπορείτε να βγάλετε τα γράμματά του, θα σας παραθέσουμε και το ρεπορτάζ της εφημερίδας που δημοσιεύει την επιστολή


Αυτή ήταν η μετάφραση της επιστολής και όπως μπορείτε να διαβάσετε ο στραγγαλιστής του Αμαρουσίου επέμενε ότι δεν είχε την παραμικρή σχέση με τη ληστρική επίθεση σε βάρος ταχυδρόμου της Κηφισιάς. Κι επειδή η "Βραδυνή" είχε συνδυάσει τη ληστεία με τον στραγγαλισμό και την απέδιδε στο ίδιο άτομο, ο άγνωστος αποφάσισε να βάλει τα πράγματα στη θέση τους. Να παραδεχτεί ότι σκότωσε τον νεωκόρο και τη σύζυγό του (αναφέροντας ότι "του είχε κάνει κακό") και να ξεκαθαρίσει ότι θα σκότωνε κι άλλους ενώ χαρακτήριζε "ασύλληπτο" τον εαυτό του.



Πηγή: Εφημερίδα "Βραδυνή" (Ιούλιος 1930)

Ακολουθήστε μας στο Facebook

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Το ζήσαμε! Απάντηση σε τοποθέτησή μας που δεν είχαν δημοσιεύσει!

Τέσσερα χρόνια σπάμε τα πόδια και τα μούτρα μας

Μάθε την ιστορία της πόλης σου για να την αγαπήσεις και να συμμετέχεις στα κοινά