"Με μέθυσαν για να υπογράψω στον Παναθηναϊκό"!

Βρισκόμαστε στο 1938 και ένας ποδοσφαιριστής προκαλεί... χαμό στην Αθήνα του μεσοπολέμου. Όταν αποκαλύπτει η εφημερίδα "Αθλητικό Βήμα" ο ποδοσφαιριστής Π. Ζακαπίδας ή Ρομπύλας (σ.σ άγνωστο γιατί είχε δύο ονόματα) προέβη σε αίτημα προς την ΕΠΟ ώστε να ακυρωθεί η υπογραφή του στον Παναθηναϊκό! Γιατί; Επειδή τον είχαν μεθύσει- όπως είπε- για να την αποσπάσουν.



Ο Ζακαπίδας ή Ρομπύλας αγωνιζόταν μέχρι τότε στον Ηρακλή. Όμως μετακόμισε στο Αίγιο όπου κι εργαζόταν ενώ πριν είχε προλάβει να υπογράψει δελτίον στον Παναθηναϊκό. Απευθύνθηκε λοιπόν στην ΕΠΟ ζητώντας να κατακυρωθεί η υπογραφή του υπέρ του Παναιγιάλειου και όχι υπέρ του Παναθηναϊκού.

Ισχυρίστηκε δε ότι υπέγραψε στον Παναθηναϊκό ευρισκόμενος σε κατάσταση μέθης. Και μάλιστα είπε ότι γι' αυτό το σκοπό (της μέθης δηλαδή) είχε οδηγηθεί στην Αθήνα, από τον τερματοφύλακα Ζώγα και κατ' εντολής του προπονητή Κίνσλερ.

Η ΕΠΟ έκανε τις απαραίτητες ενέργειες αλλά από την αρχή είχε καταλάβει ότι η καταγγελία αυτή του ποδοσφαιριστή ήταν από υπερβολική ως ψευδής. Και μάλλον έψαχνε τρόπο ώστε να παραμείνει στο Αίγιο.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Το ζήσαμε! Απάντηση σε τοποθέτησή μας που δεν είχαν δημοσιεύσει!

Τέσσερα χρόνια σπάμε τα πόδια και τα μούτρα μας

Μάθε την ιστορία της πόλης σου για να την αγαπήσεις και να συμμετέχεις στα κοινά