Τα fake news για τον γάμο Λόντου- Διπλαράκου

Η Αλίκη Διπλαράκου ήταν η "Μις Ευρώπη" του 1930, κάτι σαν λαϊκή ηρωίδα στην Ελλάδα της εποχής. Ο Τζιμ Λόντος ήταν... θρύλος στη χώρα μας, ο καλύτερος παλαιστής στον κόσμο, ο ανίκητος, ο ήρωας για τους Έλληνες. Η είδηση που δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα "Ελεύθερος Άνθρωπος" τον Νοέμβριο του 1931, ασφαλώς και προκάλεσε... χαμό! Ο Λόντος και η Διπλαράκου έρχονταν στην Αθήνα για να... παντρευτούν.



Η αλήθεια είναι ότι μόλις είδαμε τη συγκεκριμένη είδηση... τεντώσαμε τις κεραίες μας. Πότε ακριβώς παντρεύτηκαν ο Λόντος και η Διπλαράκου; Η απάντηση είναι "ποτέ". Πρόκειται για... fake news της εφημερίδας "Ελεύθερος Άνθρωπος"... Την κατάσταση θα την αναλύσουμε παρακάτω.

Ας αρχίσουμε από τον βασικό τίτλο.


Δεν μπορείτε να πείτε, εντυπωσιακός ο τίτλος! Ειδικά από τη στιγμή που αφορούσε δύο θρυλικά πρόσωπα της εποχής, με πολύ μεγάλη απήχηση στον ελληνικό λαό. Και όχι μόνο αυτό, αλλά υπήρχαν και λεπτομέρειες για το πως... επλέχθη το ειδύλλιον!!!

Για την ακρίβεια, την ψευδή είδηση μετέδωσε η εφημερίδα "Αθλητικός Τύπος" κι έγινε αναδημοσίευση! Μάλιστα η γκάφα ανήκε στον ανταποκριτή της εφημερίδας στις ΗΠΑ, Αλέκο Κονταργύρη.


Τι έλεγαν λοιπόν οι... πληροφορίες για την υπόθεση του Λόντου με την Διπλαράκου; Ορίστε οι λεπτομέρειες του... δήθεν ειδυλλίου. Και το κορυφαίο; Με έντεχνο τρόπο εμφανίζονται τόσο ο Λόντος όσο και η Διπλαράκου ότι επιβεβαιώνουν το ειδύλλιο!!!


Όμως όλη αυτή η παραμυθένια ιστορία σε λίγο καιρό θα... έμπαινε στο ψυγείο. Η άφιξη της Αλίκης Διπλαράκου στην Πάτρα θα έλυνε το μυστήριο. Ας δούμε πρώτα τι έγινε κατά την υποδοχή της Μις Ευρώπη 1930 στο λιμάνι της αχαϊκής πρωτεύουσας.



Ακολούθησαν οι δηλώσεις της Διπλαράκου

Σε κάποιο σημείο οι ρεπόρτερ την ρωτούν για τον Τζιμ Λόντο. Η Αλίκη Διπλαράκου αποφεύγει να απαντήσει. Αλλά επί της ουσίας... ουδέποτε παντρεύτηκε το ζευγάρι. Ούτε φυσικά είχαν έρθει για τον γάμο τους στην Ελλάδα.


Τον "γάμο" όπως δεν τον επιβεβαίωνε ούτε το περιβάλλον  του Τζιμ Λόντου. Μάλιστα έγινε γνωστό ότι ενώ τον ζητούσαν σε γάμο πλούσιες Αμερικάνες, ο πατέρας του δεν το... συζητούσε καν καθώς επέμενε ότι έπρεπε να παντρευτεί Ελληνίδα.


Φυσικά ουδέποτε παντρεύτηκαν. Λίγες ημέρες μετά η Αλίκη Διπλαράκου αναχώρησε προκειμένου να μείνει μόνιμα στην Γαλλία.

Ο Τζιμ Λόντος συνέχισε της λαβές του.


Πηγή: Εφημερίδα "Ελεύθερος Άνθρωπος" (1931)

Ακολουθήστε μας στο Facebook

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Το ζήσαμε! Απάντηση σε τοποθέτησή μας που δεν είχαν δημοσιεύσει!

Τέσσερα χρόνια σπάμε τα πόδια και τα μούτρα μας

Μάθε την ιστορία της πόλης σου για να την αγαπήσεις και να συμμετέχεις στα κοινά