Έγκλημα στην οδό Ιπποκράτους: Την εκδικήθηκε επειδή τον απάτησε

Εκείνος, 24 ετών, κλητήρας στο Εφετείο Αθηνών και παγοπώλης. Με καταγωγή από το Αγρίνιο. Εκείνη, 22 ετών. τραγουδίστρια, με καταγωγή από την Κόρινθο. Είχαν ένα τρυφερό ειδύλλιο. Που τελείωσε με τραγικό τρόπο στο τέρμα της οδού Ιπποκράτους. Εκείνος δεν άντεξε τις απιστίες της και τη σκότωσε.


Στην επάνω φωτογραφία ο Γεώργιος Σμπόνιας. Ο δολοφόνος. Και στην  κάτω φωτογραφία η Όλγα Γαλάνη, το θύμα.


Πάμε πρώτα να δούμε τα το παρελθόν. Και οι δύο γνωρίστηκαν στο Αγρίνιο όταν ακόμα ο Σμπόνιας ήταν στο γυμνάσιο ενώ η Γαλάνη τραγουδούσε στο καφωδείο. Την έπεισε να σταματήσει να τραγουδάει και να φύγουν μαζί στην Αθήνα.


Η ζωή στην Αθήνα, όπου εγκαταστάθηκαν στην οδό Λουκάρεως δεν ήταν εύκολη.  Όμως ο Σμπόνιας έκανε ό,τι καλύτερο μπορούσε προκειμένου να τα καταφέρουν


Όμως η Γαλάνη δεν ήταν... εντάξει. Άρχισε να γλυκοιτάζει άλλους άντρες και ειδικά έναν καπνεργάτη με τον οποίο μάλιστα έκανε και σχέση. Χωρίς να την ενδιαφέρει ο Σμπόνιας ο οποίος το πήρε απόφαση να χωρίσουν.


Η Γαλάνη όμως είχε σκοπό να τον εκδικηθεί. Πήγε στην αστυνομία και τον κατήγγειλε για λαθρεμπόριο καπνού! Ο Σμπόνιας που είχε φέρει ποσότητα καπνού από το Αγρίνιο για να τη διανείμει στους φίλους του, πέρασε 10 μέρες στη φυλακή. Κι εξαγριώθηκε.


Η Γαλάνη μαζί με τον εραστή της πήγαν στο πρατήριο και απαίτησαν χρήματα από τον Σμπόνια. Η Γαλάνη τον απείλησε ότι θα διεκδικούσε την κυριότητα του πρατηρίου που ήταν στο όνομά της. Τότε ο Σμπόνιας έβγαλε μαχαίρι και τη χτύπησε πολλές φορές... Τράπηκε σε φυγή αλλά τον συνέλαβαν έξω από τις φυλακές Αβέρωφ.


Ο δράστης παραδέχθηκε την ενοχή του, είπε ότι θόλωσε και δήλωσε μετανιωμένος.


Αυτός ήταν ο τραγικός επίλογος μιας ακόμα ερωτικής ιστορίας στην Αθήνα της δεκαετίας του '30

Πηγή: Εφημερίδα "Ελεύθερος Άνθρωπος" (Ιούλιος 1931)

Ακολουθήστε μας στο Facebook

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Το ζήσαμε! Απάντηση σε τοποθέτησή μας που δεν είχαν δημοσιεύσει!

Τέσσερα χρόνια σπάμε τα πόδια και τα μούτρα μας

Μάθε την ιστορία της πόλης σου για να την αγαπήσεις και να συμμετέχεις στα κοινά