1930: Ο θάνατος της πρώτης Ελληνίδας οδηγού αγώνων!

Η Καίτη Παγκάλου- Τσουκαλά ήταν από τις πλέον διάσημες, αναγνωρίσιμες αλλά και όμορφες Αθηναίες κατά τη δεκαετία του '20. Ήταν και κάτι άλλο όμως: Η πρώτη Ελληνίδα γυναίκα οδηγός σε αγώνες ράλι. Και όχι οδηγός απλά, αλλά και νικήτρια. Το 1925 συγκεκριμένα... Πέντε χρόνια μετά, ο θάνατός της σε ηλικία μόλις 26 ετών σκόρπισε τη θλίψη στην Αθηναϊκή κοινωνία.



Στην εφημερίδα "Βραδυνή" τον Σεπτέμβριο του 1930, υπήρχε το ρεπορτάζ για το θάνατο της πανέμορφης Αθηναίας που αψηφούσε τον κίνδυνο κι έτρεχε με δαιμονισμένη ταχύτητα. Είχε κερδίσει και τους αγώνες ράλι που διοργάνωσε η εφημερίδα, το 1925.



Η Καίτη Παγκάλου- Τσουκαλά, βρέθηκε νεκρή στο βάγκον-λι της αμαξοστοιχίας που έκανε τη διαδρομή από το Παρίσι στην Αθήνα. Το τέλος της ήταν τραγικό, αλλά- όπως διαβάζουμε- αναμενόμενο. Η νεαρή Αθηναία είχε προσβληθεί από μια ασθένεια ανίατη και είχε πέσει σε κατάθλιψη... Δεν υπήρχε επιστροφή. Και για το λόγο αυτό έπεσε στα ναρκωτικά με αποτέλεσμα να γίνει συντομότερη η ζωή της. Δυστυχώς.


Εδώ μπορείτε να διαβάσετε ακόμα περισσότερα για τον δραματικό τρόπο με τον οποίο είχε έρθει το τέλος της νεαρής κοπέλας.


Και καταλήγοντας μπορείτε να διαβάσετε για την επιτυχία της Καίτης Παγκάλου- Τσουκαλά σε αυτοκινητιστικούς αγώνες που είχαν γίνει το 1925. Οδηγούσε Austro Daimler με δαιμονισμένη ταχύτητα όπως αναφέρεται.

Για την ιστορία, οδηγούσε αυτό το αυτοκίνητο με το οποίο πρώτευσε στους αγώνες

1925 Austro-Daimler 167 ADV

Πηγή: Εφημερίδα "Βραδυνή" (Σεπτέμβριος 1930)

Ακολουθήστε μας στο Facebook

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Το ζήσαμε! Απάντηση σε τοποθέτησή μας που δεν είχαν δημοσιεύσει!

Τέσσερα χρόνια σπάμε τα πόδια και τα μούτρα μας

Μάθε την ιστορία της πόλης σου για να την αγαπήσεις και να συμμετέχεις στα κοινά