Αθήνα 1933: Το κουτσομπολιό κόντεψε να οδηγήσει σε δράμα

Οκτώβριος 1933. Σε γειτονιά της Αθήνας (δυστυχώς δεν αναφέρεται πια) μια πολύ όμορφη γυναίκα, προκαλεί την οργή ενός ιδιοκτήτη γειτονικού οινομαγειρείου, που την κουτσομπολεύει αδιάκριτα. Φτάνει στο σημείο να πει στο σύζυγό της ότι η γυναίκα διατηρούσε ερωτικές σχέσεις με άλλους άντρες. Απ' εκεί και πέρα; Μια απόπειρα αυτοκτονίας και άλλη μια απόπειρα... δολοφονίας έγραψαν τον επίλογο.


Βεβαίως θα πρέπει να αναζητήσουμε το κίνητρο του ανθρώπου που άρχισε να κακολογεί και να κουτσομπολεύει στη γειτονιά αλλά και στον ίδιο της το σύζυγο την καημένη τη γυναίκα. Που θα το διαβάσετε στο ρεπορτάζ της εφημερίδας "Ακρόπολις" αν δεν το έχετε ήδη υποψιαστεί.... Ναι, ο κουτσομπόλης και κακεντρεχής τύπος με τον τρόπο αυτό την εκδικήθηκε επειδή αρνήθηκε να γίνει ερωμένη του.

Η γυναίκα δηλαδή ήταν το εντελώς αντίθετο απ' αυτό που την παρουσίαζε ο κακός και ζηλιάρης γείτονας. Ας δούμε όμως τα πράγματα από την αρχή.


Από τον τίτλο μπορείτε να καταλάβετε τι έγινε... Ο οινομάγειρας, Ι.Ανέστης κουτσομπόλευε και κακολογούσε την Κατσαρέλη. Η οποία απελπισμένη επειδή δεν πίστευε ο σύζυγός της όσα τον διαβεβαίωνε, αποπειράθηκε να αυτοκτονήσει. Και τελικά ο σύζυγος, εκτός εαυτού από την απόπειρα αυτοκτονίας της συζύγου του, αποπειράθηκε να σκοτώσει τον Ανέστη!!!

Όλα περιγράφονται, αρχικά, στο πρώτο απόκομμα του ρεπορτάζ


Μπορείτε να φανταστείτε τη ψυχολογία της καημένης της γυναίκας; Κανείς δεν την πίστευε και η ίδια προσπαθούσε να αποδείξει ότι είχε πέσει θύμα συκοφαντίας. Δε θέλει και πολύ... Ειδικά αν σκεφτούμε τη θέση της γυναίκας εκείνη την εποχή... Και το πως θα την αντιμετώπιζαν!!!

Όταν ο σύζυγος την είδε αναίσθητη, τότε σκέφτηκε να... εξακριβώσει τα κουτσομπολιά. Νωρίτερα δεν είχε περάσει από το μυαλό του.


Ο Κατσαρέλης δεν κρατήθηκε...Πήρε την καραμπίνα του και πήγε στο οινομαγειρείο του Ανέστη. Πυροβόλησε πέντε φορές, αλλά αστόχησε. Κατά λάθος πέτυχε έναν πελάτη που τον τραυμάτισε ευτυχώς ελαφρά.



Πηγή: Εφημερίδα "Ακρόπολις" (1 Οκτωβρίου 1933)

Ακολουθήστε μας στο Facebook

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Το ζήσαμε! Απάντηση σε τοποθέτησή μας που δεν είχαν δημοσιεύσει!

Τέσσερα χρόνια σπάμε τα πόδια και τα μούτρα μας

Μάθε την ιστορία της πόλης σου για να την αγαπήσεις και να συμμετέχεις στα κοινά