1930: Η εξολόθρευση ενός λύκου 76 κιλών στο Τατόι

Προ ημερών σας είχαμε αναφέρει το ρεπορτάζ του 1931 περί της επιδρομής δύο λύκων στην Παλλήνη. Αν γυρίσουμε ένα χρόνο πίσω και συγκεκριμένα στο 1930, θα διαβάσουμε στην εφημερίδα "Βραδυνή" για την εξολόθρευση ενός λύκου, βάρους 76 κιλών, στο Τατόι.



Θέλετε, μήπως, να το εμπεδώσετε; Ναι, το 1930 είχε λύκους πολύ κοντά στην Αθήνα. Σε μέρη όπου υπήρχαν στάνες, πρόβατα άρα και φαγητό.


Στο Τατόι λοιπόν είχε εμφανιστεί αγέλη λύκων. Οι οποίοι είχαν επιτεθεί κατά των ποιμνίων αλλά και των κατοικιδίων οπότε οργανώθηκε ένα απόσπασμα προς την καταδίωξη των λύκων. Αποτέλεσμα; Σκότωσαν έναν λύκο βάρους 76 κιλών ενώ λίγες μέρες νωρίτερα είχαν εξολοθρεύσει ένα από τα μικρά της αγέλης.


Η ομάδα που δημιουργήθηκε λοιπόν προκειμένου να φονεύσει τα μέλη της αγέλης των λύκων στο κτήμα Τατοϊου κινήθηκε με σχέδιο, το οποίο μπορείτε να διαβάσετε παρακάτω. Με θόρυβο έβγαλαν τον λύκο από την κρυψώνα του και την κατάλληλη στιγμή τον πυροβόλησαν και τον σκότωσαν. Οι υπολογισμοί τους έκαναν λόγο για έναν λύκο 18 ετών.


Ο φόβος των εργατών του κτήματος Τατοϊου ήταν μεγάλος καθώς πίστευαν ότι υπήρχαν και άλλοι λύκοι κρυμμένοι.. Οπότε κάθε Κυριακή, ομάδα κυνηγών αναλάμβανε δράση για να εξολοθρεύσει την αγέλη.


Ακολουθήστε μας στο Facebook

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Το ζήσαμε! Απάντηση σε τοποθέτησή μας που δεν είχαν δημοσιεύσει!

Τέσσερα χρόνια σπάμε τα πόδια και τα μούτρα μας

Μάθε την ιστορία της πόλης σου για να την αγαπήσεις και να συμμετέχεις στα κοινά