Το σκάνδαλο με τα πάρτι των κρατουμένων στις φυλακές της Αθήνας

Για τις φυλακές της Παλιάς Στρατώνας σας είχαμε γράψει σε παλαιότερο άρθρο. Για τότε που ήταν να γκρεμιστεί και μαζί σας είχαμε αναφέρει και την ιστορία τους. Το ίδιο έτος και συγκεκριμένα τον Απρίλιο, ανακαλύψαμε ένα άλλο άρθρο, πολύ πιο ενδιαφέρον και... σκανδαλώδες! Στις φυλακές της Παλιάς Στρατώνας, ορισμένοι κρατούμενοι περνούσαν καλά. Κι έκαναν πάρτι!!!


Από τον πρόλογο που θα σας παραθέσουμε, θα καταλάβετε τι ακριβώς ήθελε να μας πει το ρεπορτάζ. Για την πολυτελέστατη ζωή που υπήρχε μέσα στο ετοιμόρροπο κτίριο των φυλακών.



Με τα παρακάτω στοιχεία που περιγράφει το ρεπορτάζ, σχετικά με το πως είχαν διαμορφωθεί κάποιες πτέρυγες των φυλακών, θα καταλάβετε ακόμα περισσότερα. Η περιγραφή είναι αναλυτικότητα, βλέπετε...


Λουλούδια παντού, γλάστρες πολλές και η περιγραφή συνεχίζεται. Με την αναμονή των θηλυκών υπάρξεων, που είναι καλοντυμένες και περιμένουν διακριτικά την είσοδο για να επισκεφτούν ένα διακεκριμένο κατάδικο!!!



Μάλιστα υπήρχε και δημοσιογράφος που υπερηφανευόταν ότι όποτε ήθελε να μάθει κάποιο σημαντικό νέο, έπαιρνε ένα ταξί, πήγαινε στις φυλακές της Παλιάς Στρατώνας και  μάθαινε από... πρώτο χέρι όλες τις εξελίξεις. Περιέγραφε μάλιστα τα πολυτελή αυτοκίνητα που ήταν παρκαρισμένα απ' έξω.


Οι περιγραφές για το γλέντι και το δείπνο περισσότερο παραπέμπουν σε ένα ακριβό εστιατόριο, με πολυτελή διακόσμηση και εξαιρετικό σέρβις παρά σε φυλακές...


Αυτά που λέτε συνέβαιναν στο... ερείπιο κι έτοιμο προς κατεδάφιση κτίριο στο Μοναστηράκι όπου φιλοξενούνταν οι φυλακισμένοι στην Παλιά Στρατώνα! 

Πηγή: Εφημερίδα "Ελεύθερος Άνθρωπος" (Απρίλιος 1931)

Ακολουθήστε μας στο Facebook

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Το ζήσαμε! Απάντηση σε τοποθέτησή μας που δεν είχαν δημοσιεύσει!

Τέσσερα χρόνια σπάμε τα πόδια και τα μούτρα μας

Μάθε την ιστορία της πόλης σου για να την αγαπήσεις και να συμμετέχεις στα κοινά