Ο Χίτλερ επέβαλε τις στειρώσεις σε κάποιες περιπτώσεις (pics)


Σε ένα απίστευτο μέτρο προχώρησε η χιτλερική κυβέρνηση στην Γερμανία του 1934 καθώς απαγόρευσε σε ασθενείς και εγκληματίες να κάνουν παιδιά. Κι επέβαλλε προς εκείνους την υποχρεωτική στείρωση!!!



Τρομερό, αν μη τι άλλο! «Όλοι οι εγκληματίες, οι έκφυλοι, οι εκ κληρονομικότητας ασθενείς και εν γένει όλοι οι ανίατοι υπήκοοι της γερμανικής επικράτειας θα καταστούν ανίκανοι προς τεκνοποίηση για να μη μεταδοθεί η ασθένεια στους υπηκόους τους» ανέφερε το σχετικό ρεπορτάζ που περιέγραφε την μεταρρύθμιση του χιτλερικού καθεστώτος.



Το μέτρο άρχισε να ισχύει από τις 14 Ιανουαρίου 1934. Μάλιστα όπως αναφέρεται την ιδέα την είχαν κι άλλοι Γερμανοί… πριν τον Χίτλερ.

Το 1900, ο εγκληματολόγος Μάικε οργάνωσε ολόκληρη εκστρατεία για «την παρεμπόδιση της τεκνοποιίας των εγκληματιών, των παραφρόνων και ορισμένων κατηγοριών έκφυλων».

Το 1922 η «Γερμανική Εταιρεία για την Εξυγίανση της Φυλής» πρότεινε ακριβώς το ίδιο μέτρο. Αλλά δεν εισακούστηκε.



Ο Χίτλερ το προχώρησε! Και μάλιστα δίνονται πληροφορίες για την στείρωση.

«Οι μεν άνδρες θα υποστούν μια τοπική αναισθησία που όμως δεν θα αφαιρεί τις ανδρικές τους δυνατότητες. Οι γυναίκες θα κάνουν επέμβαση, περισσότερο σοβαρή, αλλά εντελώς ακίνδυνη»

Μάλιστα οι Γερμανοί αναλυτές ανέφεραν ότι αυτό το μέτρο θα ωφελούσε στην εξυγίανση της οικονομίας!!! 

Ο προϋπολογισμός του κράτους θα ανακουφιζόταν από τεράστια κονδύλια. Κι αυτό διότι κατά το 1932 η γερμανική κυβέρνηση διέθεσε 18 εκατομμύρια μάρκα για την περίθαλψη των φρενοβλαβών. Σε όλη τη γερμανική επικράτεια κατά το οικονομικό έτος 1930-1931 δαπανήθηκαν 170 εκατομμύρια μάρκα για την συντήρηση 183.785 αναπήρων παιδιών.

Διαβάστε παρακάτω τις κατηγορίες που θα προχωρούσαν σε στείρωση.



Ανατριχίλα σε πιάνει!!!

Ακολουθήστε μας στο Facebook


Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Το ζήσαμε! Απάντηση σε τοποθέτησή μας που δεν είχαν δημοσιεύσει!

Τέσσερα χρόνια σπάμε τα πόδια και τα μούτρα μας

Μάθε την ιστορία της πόλης σου για να την αγαπήσεις και να συμμετέχεις στα κοινά