Η ερωτική ιστορία που συγκλόνισε τον Πειραιά το 1932


Η περίφημη ερωτική ιστορία που συγκλόνισε τον Πειραιά κατά την δεκαετία του ’30. Επί τέσσερις ημέρες οι εφημερίδες έγραφαν για την απαγωγή της Ελπίδας Ευφραιμίδου από τον Παναγιώτη Ξανθόπουλο! Τελικά αποδείχθηκε ότι οι δύο νέοι είχαν αποφασίσει από κοινού να «κλεφτούν» καθώς οι γονείς της κοπέλας δεν ενέκριναν τον δεσμό τους.



Μετά από 4 ημέρες, όπου στις εφημερίδες είχαν δημοσιευτεί σχετικά ρεπορτάζ, ακόμα και με υπερβολές ενώ είχαν φιλοξενηθεί δηλώσεις του πατέρα της Ελπίδας που ήταν… απίστευτες σε βάρος του Ξανθόπουλου, το ζεύγος παρουσιάστηκε στην Ασφάλεια.

Η Ελπίδα δήλωσε ότι είχε γνωρίσει τον Παναγιώτη στην Γλυφάδα. Συναντιόνταν κρυφά και είχαν αποφασίσει να παντρευτούν. Όταν όμως ο νέος τη ζήτησε επίσημα από τους γονείς της, εκείνοι τον έδιωξαν. Ήταν φτωχός και υποψιάστηκαν ότι την ήθελε για την προίκα της.

Οι δύο νέοι αποφάσισαν να «κλεφτούν». Και ένα βράδυ που η Ελπίδα θα πήγαινε στην θεία της, μαζί με την ξαδέλφη της, ο Παναγιώτης περίμενε σε ένα σημείο, μέσα σε αυτοκίνητο, με την μητέρα του και δύο θείους του. Η Ελπίδα επιβιβάστηκε στο αυτοκίνητο, όταν την κάλεσαν… Το αυτοκίνητο ξεκίνησε.

Κλέφτηκαν και παντρεύτηκαν


Η ξαδέλφη, Μαρία, που είχε κάνει τη γνωριμία στο ζευγάρι, πίστεψε ότι την άρπαξαν με τη βία… Ότι δηλαδή πήγε μια στιγμή να μιλήσει αλλά την… έκλεψαν!

Το ζευγάρι πήγε πρώτο στο Χασάνι (σ.σ Ελληνικό) και τελικά έφυγε για την Χαλκίδα. Εκεί βρήκαν έναν ιερέα που δέχθηκε να τους παντρέψει με την προϋπόθεση ότι την άλλη μέρα θα του προσκόμιζαν την άδεια γάμου!!!



«Θα μετανοήσεις γι’ αυτό που έκανες» είπε ο πατέρας στην κόρη. Εκείνη ήταν ανένδοτη. Και αδιαφόρησε για την παρατήρηση του πατέρα της.

Τελικά από τα γραφεία της Ασφάλειας, αφού πρώτα αγκαλιάστηκαν έφυγαν χωριστά. Η Ελπίδα ακολούθησε τους γονείς της  μέχρι ο Παναγιώτης να προσκομίσει τα έγγραφα που αποδείκνυαν τον γάμο τους.

Φεύγοντας ο νέος ξεκαθάρισε: «Δεν θέλω την Ελπίδα από υπολογισμό, είμαι φτωχός, θα εργαστώ σκληρά και θα την κάνω ευτυχισμένη»

Ωραίες δεν είναι οι ιστορίες αγάπης;

Ακολουθήστε μας στο Facebook


Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Το ζήσαμε! Απάντηση σε τοποθέτησή μας που δεν είχαν δημοσιεύσει!

Τέσσερα χρόνια σπάμε τα πόδια και τα μούτρα μας

Μάθε την ιστορία της πόλης σου για να την αγαπήσεις και να συμμετέχεις στα κοινά