Η Δράκαινα του Μοσχάτου που δεν ήταν... Δράκαινα!!!

Η σύλληψη της επονομαζόμενης "Δράκαινας του Μοσχάτου",  της 45χρονης Αμαλίας Παρασκευοπούλου, αναστάτωσε την κοινή γνώμη. Στο πρόσωπο της μαίας που κατοικούσε στην οδό Δημ.Ρούσου,  παρουσιάστηκε από τον Τύπο μια αδίστακτη γυναίκα, μια στυγνή δολοφόνος που "εκτελούσε" νεογέννητα που προέρχονταν από ανύπαντρες μητέρες. Κι όμως, δεν ήταν έτσι τα πράγματα...



Στην παραπάνω φωτογραφία, η Παρασκευοπούλου κρύβει με μαντήλι το πρόσωπό της από τους φωτογράφους των εφημερίδων.  Ήταν μια σκληρή γυναίκα, σύμφωνα με τις καταγγελίες, που είχε στήσει ολόκληρη επιχείρηση μέχρι το 1934 όταν και η καταγγελία των νοικάρηδών της έβαλε τέλος στη σταδιοδρομία της.

Μόνο που στο τέλος η Παρασκευοπούλου δικαιώθηκε... Πρόκειται για μια παράξενη ιστορία που ανακαλύψαμε στον Τύπο της εποχής.

Σύμφωνα με τα λεγόμενα των... κατηγόρων της συνέβαιναν τα εξής:

"Η Παρασκευοπούλου είχε στήσει ολόκληρη επιχείρηση. Οι μέθοδοι που χρησιμοποιούσε ήταν οι εξής: Η (ανύπαντρη) εγκυμονούσα την επισκεπτόταν στο σπίτι της. Εκείνη έβγαζε το νεογνό και το έκανε μπάνιο με... παγωμένο νερό. Ακολούθως απαγόρευε στη μητέρα να το θηλάσει και του έδινε παγωμένο νερό. Κάπως έτσι προκαλούσε πνευμονικά νοσήματα στο βρέφος το οποίο μέσα σε λίγες μέρες πέθαινε. Ένας γιατρός, συνεργαζόμενος με την Παρασκευοπούλου πιστοποιούσε τον θάνατο συνεπεία πνευμονίας. Έτσι η ταφή γινόταν κανονικά και δεν δημιουργούνταν υποψίες".

Μόνο που το ζεύγος Παπαϊωάννου, Δημήτρης και Αριστίπη, στους οποίους είχε νοικιάσει ένα από τα διαμερίσματά της η μαία, όπως τόνισαν, διαπίστωσαν ότι κάτι δεν πήγαινε καλά. Όντως κάτι δεν πήγαινε καλά. Όχι όμως αυτό που έλεγαν.



"Δεν μπορούσαμε να βρούμε ησυχία, είχαμε χάσει τον ύπνο μας. Οι πελάτισσες έρχονταν κρυφά στο σπίτι της και ακούγαμε τις φωνές τους όταν γεννούσαν. Το χειρότερο όμως ήταν ότι δεκαπέντε ημέρες μετά τον τοκετό, μαθαίναμε ότι το βρέφος πέθανε" ομολόγησαν στην αστυνομία και αμέσως κινήθηκαν οι διαδικασίες.

"Δεν υπήρχε κοπέλα που να φεύγει με το μωρό της" πρόσθεσαν στην ανατριχιαστική περιγραφή τους.

Όλη η διαδικασία προσέφερε στην Παρασκευοπούλου 4.500 δραχμές ανά άτομο, όπως έλεγαν...

"Όλα είναι αισχρά και συκοφαντικά" απάντησε η Δράκαινα του Μοσχάτου που μάλιστα ήταν επιθετική προς τους δημοσιογράφους που την επισκέφτηκαν στα κρατητήρια. Αρχικά τους έδιωχνε με φωνές και κατάρες αλλά όταν οι αστυνομικοί την ηρέμησαν, έκανε και δηλώσεις κρύβοντας το πρόσωπό της: "Λυπηθείτε με. Δεν είμαι κακούργα. Αν ήμουν έτσι όπως με παρουσιάζουν θα είχα περιουσία τώρα. Τα έκανε ο νοικάρης μου για να με εκδικηθεί επειδή του κοινοποίησα έξωση"...


Το πρώτο μπλέξιμο

Μετά τις ανακρίσεις η κατάσταση μπλέχτηκε πάντως. Παρουσιάστηκαν μάρτυρες υπεράσπισης της Παρασκευοπούλου που τόνισαν ότι το ζεύγος Παπαϊωάννου όντως είπε ψέματα για να εκδικηθεί την φερόμενη ως "Δράκαινα" που τους κοινοποίησε έξωση επειδή της χρωστούσαν ενοίκια.


Πάντως αποκαλύφθηκε ότι η Παρασκευοπούλου είχε... ποινικό μητρώο. Παλαιότερα είχε καταδικαστεί για κλοπή ενώ μερικά χρόνια πριν σε πολυετή φυλάκιση (με αναστολή) για λόγο παρόμοιο με εκείνον που την κατήγγειλε το ζεύγος Παπαϊωάννου.
\

Και η δικαίωση της Παρασκευοπούλου

Η υπόθεση έφτασε σε τακτικό ανακριτή όπου αποδείχθηκε ότι η Δράκαινα δεν ήταν... Δράκαινα.
Και ούτε είχε δολοφονήσει 50-60 νεογνά όπως έλεγαν οι Παπαϊωάννου. Μόνο δύο μωρά, τα δίδυμα της Ανδριανής Πρεζάνη, υπηρέτριας σε γειτονικό σπίτι, είχαν πεθάνει αλλά δεν είχαν δολοφονηθεί


Η νοικοκυρά του σπιτιού όπου εργαζόταν η Πρεζάνη, την σύστησε στην Παρασκευοπούλου προκειμένου να γεννήσει και μάλιστα έδωσε και χίλιες δραχμές, ενώ είχε την πρόθεση να υιοθετήσει το παιδί.

Τελικά δεν ήταν ένα παιδί, αλλά δίδυμα. Και μάλιστα καχεκτικά και ασθενικά που δεν μπορούσαν να ζήσουν για πολύ. Η Παρασκευοπούλου κάλεσε αμέσως δύο γιατρούς, τους Μπάλα και Τουρνάκη μήπως και τα έσωζαν αλλά δεν μπορούσε να γίνει τίποτα.

Μάλιστα όταν οι γιατροί απεφάνθησαν ότι τα βρέφη δεν είχαν ζωή, η Παρασκευοπούλου κάλεσε τον ιερέα για να τα βαπτίσει και μάλιστα έγινε και η ίδια κουμπάρα και επωμίστηκε τα έξοδα της βαπτίσεως.



Το ζεύγος Παπαϊωάννου προχώρησε στην συκοφαντία αυτή επειδή η Παρασκευοπούλου όντως τους έκανε έξωση επειδή χρωστούσαν πολλά ενοίκια και αρνιόνταν να πληρώσουν. Μάλιστα κράτησε και τα έπιπλα του σπιτιού τους ενώ τους υπέβαλλε και μήνυση όπως και στην αδερφή του Παπαϊωάννου η οποία της επιτέθηκε και την έδειρε...

Ακολουθήστε μας στο Facebook

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Το ζήσαμε! Απάντηση σε τοποθέτησή μας που δεν είχαν δημοσιεύσει!

Τέσσερα χρόνια σπάμε τα πόδια και τα μούτρα μας

Μάθε την ιστορία της πόλης σου για να την αγαπήσεις και να συμμετέχεις στα κοινά