Το μαγικό κουτί που ξεγέλασε Έλληνα στη Νέα Υόρκη

Ήταν 20 Αυγούστου του 1927, όταν στην Φιλαδέλφεια των ΗΠΑ και στο εστιατόριο του Έλληνα Νικόλαου Κιτσούμπου, μπήκαν δύο καλοντυμένοι κύριοι. Ένας που παρουσιάστηκε ως... αλατέμπορος μαζί με τον (όπως έλεγε) δικηγόρο του. Και κρατούσαν ένα μαγικό κουτί. Το οποίο σκόπευαν να χρησιμοποιήσουν για να... ξαφρίσουν τον εστιάτορα.



Στο εστιατόριο βρίσκονταν σε φάση προετοιμασίας καθώς πλησιάζαμε στο μεσημέρι. Είχε τελειώσει το πρόγευμα και σύντομα θα έρχονταν πελάτες για το μεσημεριανό. Οι δύο καλοντυμένοι κύριοι, με δήθεν... αδιάφορο ύφος άρχισαν να παρουσιάζουν την ανακάλυψή τους. Το "μαγικό κουτί" που μετέτρεπε τα χαρτονομίσματα των 100 δολαρίων σε αντίστοιχα των 200!!!

Ο Έλληνας ξετρελάθηκε. "Α όχι, δεν είναι για πούλημα" του είπαν. "Αλλά όσο θα βρισκόμαστε στην Φιλαδέλφεια μπορούμε να σου κάνουμε τη χάρη να μετατρέψουμε λίγα δικά σου χαρτονομίσματα".

Ο Κιτσούμπος τους κάλεσε να επανέλθουν στις 7 το απόγευμα. Είχε φροντίσει να τραβήξει από την τράπεζα 31 χαρτονομίσματα των 100 δολαρίων. Τα έδωσε στους εφευρέτες.

"Πρέπει να περιμένουμε μερικά λεπτά τώρα" του είπαν. Εβαλαν μπροστα κάτι... μηχανήματα και το κουτί άρχισε να κάνει θόρυβο. Στο μεταξύ δίψασαν και ζήτησαν νερό. Μέχρι να πάει μέσα ο εστιάτορας και να επιστρέψει με τα ποτήρια, οι δύο "εφευρέτες" είχαν αρπάξει το κουτί και τα 3.100 δολάρια και είχαν γίνει καπνός.


Ο εστιάτορας πρόλαβε και τους είδε να στρίβουν την γωνία του δρόμου και να επιβιβάζονται σε ένα αυτοκίνητο. Σταμάτησε κι εκείνος ένα διερχόμενο όχημα και άρχισε η καταδίωξη.

Σε λίγο μπήκε και η... αστυνομία στο κόλπο καθώς παραξενεύτηκαν όταν είδαν δύο οχήματα να τρέχουν σαν τρελά.

Το αυτοκίνητο των απατεώνων σταμάτησε και οι επιβάτες κατέβηκαν και άρχισαν να τρέχουν προς διαφορετικές κατευθύνσεις. Ο αστυνομικός ακολούθησε τον ένα με το κουτί διότι φαντάστηκε ότι έκρυβε βόμβα. Σε λίγη ώρα τον ακινητοποίησε.

Το... μαγικό κουτί έφερε 2.900 δολάρια καθώς τα 200 τα είχε αρπάξει ο έτερος απατεώνας που πρόλαβε να ξεφύγει.

Πάλι καλά για τον Έλληνα εστιάτορα που έχασε μόνο τόσα, δηλαδή.

Ακολουθήστε μας στο Facebook

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Το ζήσαμε! Απάντηση σε τοποθέτησή μας που δεν είχαν δημοσιεύσει!

Τέσσερα χρόνια σπάμε τα πόδια και τα μούτρα μας

Μάθε την ιστορία της πόλης σου για να την αγαπήσεις και να συμμετέχεις στα κοινά