Σκότωσε την αδερφή του γιατί αν και χήρα συνέχισε να κάνει παιδιά (pics)

Τα εγκλήματα τιμής ήταν συνηθισμένο φαινόμενο πριν από πολλά χρόνια. Κι ένα απ' αυτά αναστάτωσε την Αθήνα την δεκαετία του '30 αλλά τόσο οι εφημερίδες όσο και η κοινή γνώμη έδωσαν... δίκιο στον δολοφόνο! Στον άνθρωπο που σκότωσε την αδερφή του για λόγους τιμής... Επειδή αν και ήταν χήρα συνέχιζε να αποκτά παιδιά! 



Θύμα ήταν η 35χρονη Αικατερίνη Κοκκόλα, μητέρα τριών παιδιών και δράστης ο αδερφός της. Ο οποίος όταν ολοκλήρωσε το προμελετημένο φονικό, δήλωσε: "Ήταν έκφυλη και τίποτα δεν μπορούσε να την αναχαιτίσει. Κηλίδωσε το όνομα της οικογένειάς μας και καταντήσαμε να νας δείχνουν με το δάχτυλο! Πολλές φορές της είπαμε αν ήθελε να την παντρέψουμε αλλά εκείνη ήθελε να ζήσει όπως ζούσε. Και σαν να μην έφτανε αυτό μας έφερε κι ένα μωρό ενώ είχε τα μέσα, ως μαία να το αποφύγει"...

Το ρεπορτάζ στις εφημερίδες της εποχής χρησιμοποιεί βαριές και προσβλητικές εκφράσεις για το θύμα ενώ είναι φανερή η συμπάθεια προς τον δράστη, Νικόλα Γιαννουκάκο. Η τιμή (όπως την αντιλαμβάνονταν) έπαιζε μεγάλο ρόλο εκείνη την εποχή.

Πως είχε λοιπόν η ιστορία; Ο σύζυγος της Κοκκόλη, Κωνσταντίνος, ήταν καπετάνιος σε γαλλικό ιστιοφόρο αλλά σκοτώθηκε κατά τον πρώτο παγκόσμιο πόλεμο.

Η Κοκκόλη πήρε μια καλή αποζημίωση όπως και μια πολύ καλή μόνιμη σύνταξη από το γαλλικό Κρατος κι άρχισε τις... κραιπάλες στο Παρίσι. Σύντομα γνωρίστηκε με έναν άνεργο Ισπανό και έγιναν εραστές. Μαζί απέκτησαν δύο παιδιά, ένα γιό και μια κόρη.

Κάμποσα χρόνια μετά, τα λεφτά είχαν εξαντληθεί. Η πολυέξοδη ζωή τους δεν καλυπτόταν από την σύνταξη και το 1927 όλοι μαζί έφτασαν στον Πειραιά.

Κανείς δεν ήξερε, αρχικά, ότι τα παιδιά ήταν του Ισπανού. Ο οποίος... κρυβόταν κάθε φορά που έρχονταν συγγενείς στο σπίτι. Όμως ταυτόχρονα (μόνιμα άνεργος κιόλας) άρχισε να ζητά από την Αικατερίνη να κάνει κάτι ώστε να εξασφαλίσει περισσότερα έσοδα. Εκείνη έλαβε άδεια μαίας και μαζί με τον εραστή της, προκειμένου να ζήσουν μόνοι τους και ήσυχα, έφυγαν από την Αθήνα και τους συγγενείς της και μετακόμισαν στο Μαρκόπουλο.



Εκεί  με την δουλειά της ως μαία έβγαζε αρκετά χρήματα. Όμως ο Ισπανός ήταν ανυπόφορος και της έκανε διαρκώς σκηνές. Και όταν εκείνη του ζήτησε να φύγει, εκείνος την έκανε... ασήκωτη στο ξύλο και αποχώρησε.

Η Κοκκόλη έμεινε αρκετές ημέρες στο κρεβάτι αλλά δεν ήταν αυτό το χειρότερο όσο το ότι μαθεύτηκαν όλα... Για τον ρόλο του Ισπανού και την πατρότητα των παιδιών. Και παρότι αρχικά πήρε την απόφαση να αφοσιωθεί στα παιδιά της, τελικά... λύγισε. Κι έκανε σχέση με έναν αξιωματικό του Πολεμικού Ναυτικού.

Όμως ούτε αυτό άρεσε στους συγγενείς της. Και τα πράγματα έγιναν ακόμα χειρότερα όταν έφερε στον κόσμο τον καρπό του νέου της έρωτα. Περισσότερο ήθελε να το έχει ως "ατού" ώστε να πιέσει τον αξιωματικό να την παντρευτεί...

Οι συγγενείς της έγιναν έξαλλοι και ενημέρωσαν τον αδερφό της, Νικόλαο Γιαννουκάκο


Μέχρι τότε δεν ήξερε τίποτα. Όταν τα έμαθε, άρπαξε το περίστροφο και πήγε προς το σπίτι του Αξιωματικού.
-Η αδερφή μου έκανε σκέψεις μαζί σας και μαζί σας έκαμε κι ένα παιδί. Σκέπτεστε να την εγκαταλείψετε τώρα ή να επανορθώσετε την υπόληψή της με τον γάμο;
-Δεν της υποσχέθηκα ποτέ μου γάμο. Την είχα γνωρίσει ως χήρα και με μεγάλα παιδιά. Ήξερα καλά την κατάσταση αλλά διαφέρει αν με το να αποφασίσει να κάνει παιδί ήθελε να με εκβιάσει.

Ο Γιαννουκάκος έσφιξε το χέρι του Αξιωματικού.

-Έχεις δίκιο φίλε μου. Τι να σου πω; Δεν ήταν άβγαλτο κοριτσάκι για να μην ξέρει τι κάνει.

Πλέον άρχισε να αναζητά την αδερφή του αλλά εκείνη επειδή είχε καταλάβει τι μπορεί να συμβεί, πρόσεχε, κρυβόταν κι απέφευγε τα μέρη που υπήρχε πιθανότητα να τον συναντήσει.

Όμως μια φορά, τυχαία, συναντήθηκαν στον δρόμο

-Τι γίνεσαι Νίκο; τον ρώτησε κι άπλωσε το χέρι της
-Σε ζητούσα για να μου δώσεις μια εξήγηση για εκείνο το ζήτημα του μωρού με τον Αξιωματικό απάντησε εκείνος
-Να κοιτάξεις τη δουλειά σου. Καμία εξήγηση δεν έχω να σου δώσω, μόνο το δρόμο σου για να είμαστε αγαπημένοι.

Ο Λάκωνας Γιαννουκάκος, τράβηξε το περίστροφο. Η Κοκκόλη άρχισε να τρέχει και να φωνάζει αλλά οι περαστικοί δεν την βοηθούσαν καθώς τρομοκρατημένοι έτρεχαν να κρυφτούν. Τελικά πυροβόλησε πέντε φορές και την έριξε νεκρή...

Μετά παραιτήθηκε σε λοχία που περνούσε από το σημείο...

Είχε εκπληρώσει τον σκοπό του και είχε αποκαταστήσει την τιμή της οικογένειάς του.


Ακολουθήστε μας στο Facebook

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Το ζήσαμε! Απάντηση σε τοποθέτησή μας που δεν είχαν δημοσιεύσει!

Τέσσερα χρόνια σπάμε τα πόδια και τα μούτρα μας

Μάθε την ιστορία της πόλης σου για να την αγαπήσεις και να συμμετέχεις στα κοινά