Ποιό ήταν το παιδί θαύμα, λίγο πριν τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο;

Η Ευρώπη έχει αρχίσει να παίρνει... φωτιά! Ο Β' Παγκόσμιος Πόλεμος βρίσκεται προ των πυλών. Κάπου εκεί, προς τα τέλη της δεκαετίας του ΄30, ο Τύπος ανακαλύπτει ένα παιδί- θαύμα, μια ιδιοφυϊα, ανακάλυψη του Αττίκ που την παρουσιάζει στην περίφημη Μάντρα του.




Πρόκειται για ένα 7χρονο κορίτσι με πολυσύνθετο ταλέντο. Τραγουδά, απαγγέλλει, χορεύει κλακέτες, εμφανίζεται σε ένα δραματικό σκετς και στο τέλος διευθύνει και ορχήστρα!!! Ο κόσμος που βρίσκεται στην Μάντρα του Αττίκ, στην οδό Αχαρνών την χειροκροτεί με θέρμη.

Το όνομά της; Νινή Ζαχά.


Το πραγματικό της όνομα ήταν Ουρανία Ζαχαροπούλου. Ακολούθησε μεγάλη καριέρα καθώς ερμήνευσε πολλά τραγούδια, δικά της και ξένα, με ένα προσωπικό και ανεπανάληπτο στυλ.

Στον χώρο του λεγόμενου ελαφρού τραγουδιού κυριάρχησε κατά τις δεκαετίες του '40, του '50 και του '60.

Δικά της τραγούδια ερμήνευσαν η Αλέκα Κανελλίδου (που υπήρξε και στενή της φίλη). ο Γιάννης Πάριος, η Τζένη Βάνου, ο Γιάννης Πουλόπουλος, η Μαρινέλλα, ο Τόλης Βοσκόποπουλος, η Λίτσα Διαμάντη και ο Γιώργος Μαρίνος.


Έφυγε από τη ζωή το 2013, σε ηλικία 82 ετών, νικημένη από τον καρκίνο και αφού είχε αποτραβηχτεί καιρό από τη δημοσιότητα.

Ακολουθήστε μας στο Facebook

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Το ζήσαμε! Απάντηση σε τοποθέτησή μας που δεν είχαν δημοσιεύσει!

Τέσσερα χρόνια σπάμε τα πόδια και τα μούτρα μας

Μάθε την ιστορία της πόλης σου για να την αγαπήσεις και να συμμετέχεις στα κοινά