Το τραγικό τέλος του κορυφαίου Γάλλου αθλητή της δεκαετίας του '30

Ο Ανρί Πελισιέ ήταν ο δημοφιλέστερος αθλητής της Γαλλίας κατά τις δεκαετίες του '20 και του '30. Με το ποδήλατό του, σάρωσε όλους τους μεγάλους αγώνες: Γύρο της Γαλλίας κι ακόμα της Λομβαρδιας, τον δρόμο Μιλάνο- Σαν Ρέμο, τον δρόμο Παρίσι- Βρυξέλλες και πολλούς άλλους. Το τέλος του, όμως υπήρξε δραματικό και συγκλόνισε όλη τη Γαλλία.



Το 1932, ο Πελισιέ, κουρασμένος πλέον μετά από τόσα χρόνια πρωταθλητισμού αποσύρθηκε στη Φουσερόλ, μια μικρή κωμόπολη όπου ήθελε να ζήσει ήρεμα με τη σύζυγό του και το 10χρονο κοριτσάκι τους, την Ζανίν. 

Ένα βράδυ, ο Γάλλος πρωταθλητής μπήκε στο σπίτι του και βρήκε τη σύζυγό του να κείτεται νεκρή. Είχε πέσει σε κατάθλιψη μετά το θάνατο της μητέρας της. Αυτό εξελίχθηκε σε οξύτατη νευρασθένεια που την οδήγησε στην αυτοκτονία.

Ο Πελισιέ άρχισε να αλλάζει. Από ήρεμος έγινε οξύθυμος. Παραμελούσε πλέον την κόρη του και ταξίδευε συνεχώς στην Κυανή Ακτή. Εκεί γνώρισε την Καμίλ Ταρό, με την οποία έκαναν ερωτική σχέση. Μάλιστα η Καμίλ εγκαταστάθηκε στη βίλα του Πελισιέ στην Φουσερόλ.

Οι κάτοικοι της μικρής κωμόπολης δεν είδαν με καλό μάτι την έλευση της Καμίλ. Και τα συναισθήματα έγιναν ακόμα χειρότερα όταν εγκαταστάθηκε μαζί της η αδερφή της Καμίλ, Ιωάννα μαζί με το νόθο παιδί της.

Η Ιωάννα κάθε βράδυ έβαζε στο δωμάτιό της πολλούς νέους και... επιδιδόταν σε όργια. Και όχι μόνο αυτό... Άρχισε να βάζει στα κόλπα και την 13χρονη, πλέον κόρη του Πελισιέ.

Ο τελευταίος πληροφορήθηκε τα πάντα και αφού απομάκρυνε την κόρη του από το σπίτι, ζήτησε από την Ιωάννα να αποχωρήσει. Μάλιστα άρχισε να πίνει πολύ και ένα βράδυ επέστρεψε στη βίλα του τύφλα στο μεθύσι. Είδε την Ιωάννα και της έκανε παρατήρηση επειδή δεν είχε φύγει από το σπίτι...

Εκείνη του απάντησε με άσχημο τρόπο και ο Πελισιέ άρχισε να τη χτυπά με μανία. Τότε μπήκε στο δωμάτιο η Καμίλ και για να γλιτώσει την αδερφή της, αρπάζει ένα περίστροφο και πυροβολεί εναντίον του συντρόφου της. Ο Πελισιέ έπεσε νεκρός

Και κάπως έτσι τελείωσε η ζωή του δημοφιλέστατου Γάλλου αθλητή.

Ακολουθήστε μας στο Facebook



Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Το ζήσαμε! Απάντηση σε τοποθέτησή μας που δεν είχαν δημοσιεύσει!

Τέσσερα χρόνια σπάμε τα πόδια και τα μούτρα μας

Μάθε την ιστορία της πόλης σου για να την αγαπήσεις και να συμμετέχεις στα κοινά