O αιμοχαρής ερωτευμένος λοχίας που... διέταξε μια φρουρά να πυροβολήσει!!!

Η 20χρονη Ανδρομάχη Παππά δεν ήταν απλώς η ομορφότερη κοπέλα στον προσφυγικό συνοικισμό των Αμπελοκήπων, κατά την δεκαετία του '30. Η ομορφιά της είχε ξεπεράσει τα όρια του συνοικισμού της και όλοι είχαν να λένε για τη λάμψη της. Πολλοί νέοι διεκδικούσαν την καρδιά της. Μεταξύ εκείνων και ο λοχίας Γ.Νομικός που έφτασε σε σημείο να προκαλέσει ολόκληρο επεισόδιο!!!



Ο Παππάς πλησίασε την Ανδρομάχη η οποία όμως τον περιφρόνησε. Ο λοχίας το έφερε βαρέως. Κάθε βράδυ πήγαινε έξω από το σπίτι της κοπέλας και "έκανε γυμνικές επιδείξεις" (όπως λέει το ρεπορτάζ της εποχής) ενώ ρύπαινε και τους τοίχους του σπιτιού.

Η νεαρή κοπέλα παραπονέθηκε στον αδερφό της, Ιωάννη ο οποίος αμέσως έσπευσε να ζητήσει το λόγο από τον Νομικό. Ο λοχίας τον εξύβρισε και ο Παππάς τον έκανε... ασήκωτο στο ξύλο!!!

Ο Νομικός έσπευσε αμέσως στις κοντινές φυλακές Αβέρωφ και παρέλαβε μια περίπολο από επτά στρατιώτες και πήγε στο καφενείο όπου καθόταν ο Παππάς τον οποίο επιχείρησε να συλλάβει.

Ο αδερφός της Ανδρομάχης τους είπε ότι δεν έχουν κανένα δικαίωμα να τον συλλάβουν και τότε έγινε το τρομερό!!!


Ο λοχίας έδωσε παράγγελμα: "Γεμίσατε, επί σκοπόν, πυρ"!!! Οι στρατιώτες πυροβόλησαν αλλά στον αέρα. Ο Νομικός άρχισε να τους βρίζει αλλά έφτασε ένας λοχαγός που διέταξε τον λοχία όσο και τους στρατιώτες να τον ακολουθήσουν στο φρουραρχείο.

Ταυτόχρονα συνελήφθη και ο Παππάς για το ξύλο που έριξε στον ερωτευμένο λοχία.

Ακολουθήστε μας στο Facebook

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Το ζήσαμε! Απάντηση σε τοποθέτησή μας που δεν είχαν δημοσιεύσει!

Τέσσερα χρόνια σπάμε τα πόδια και τα μούτρα μας

Μάθε την ιστορία της πόλης σου για να την αγαπήσεις και να συμμετέχεις στα κοινά