Ο άνθρωπος που σούβλισε τη γυναίκα του επειδή τη ζήλευε

Το φλογερό ειδύλλιο ενός ζευγαριού στην Πάρο ήταν λογικό να καταλήξει σε γάμο. Όλα πήγαιναν καλά. Ήταν αγαπημένοι και ήρεμοι. Μόνο που τους τελευταίους 2 μήνες του γάμου τους όλα άλλαξαν. Ο σύζυγος έγινε επιθετικός. Και απειλητικός. Και τελικά έγινε δολοφόνος αφού σούβλισε τη γυναίκα του!!! Μια ανατριχιαστική ιστορία στην Ελλάδα της δεκαετίας του '30.



Ο λόγος; Αφόρητη ζηλοτυπία. Που όπως τουλάχιστον υποστηρίζουν οι γείτονές τους αλλά και οι κάτοικοι της Πάρου, δεν υπήρχε κανένας λόγος καθώς η Ανδριανή ήταν μια ηθική, ευγενική και καθόλα άξια γυναίκα!

Δράστης ήταν ο 30χρονος Ιωάννης Χανιώτης ο οποίος το τελευταίο δίμηνο, πριν φτάσει στο έγκλημα, είχε καταληφθεί από εμμονή ότι η σύζυγός του, Ανδριανή τον απατούσε!!!

Το ζευγάρι έμενε στο χωριό Λεύκες κι ενώ αρχικά όλα ήταν υπέροχα, ξαφνικά ο Χανιώτης.., τρελάθηκε. Κανείς ποτέ δεν έμαθε τι μεσολάβησε. Σημασία έχει ότι επειδή υποπτευόταν τη σύζυγό του την... σάπιζε στο ξύλο. Η ζωή της Ανδριανής ήταν σκέτη κόλαση.


Ο επίλογος γράφτηκε όταν η Ανδριανή μαζί με τη χήρα μητέρα της Βαγγελιώ Σκανδάλη κι αφού πρώτα είχαν... φάει ξύλο από τον Χανιώτη (που τις κλείδωνε στο σπίτι νηστικές) αποφάσισαν να δραπετεύσουν από την κόλαση.

Μπόρεσαν να ξεφύγουν και να φτάσουν στην Παροικιά με σκοπό να επιβιβαστούν στο ατμόπλοιο με προορισμό τον Πειραιά. Εκεί πλέον, θα πήγαιναν στους συγγενείς τους στην Αθήνα για να γλιτώσουν...

Όμως ο Χανιώτης έτρεξε στην Παροικιά και με τη βοήθεια της αστυνομίας, όπου είχε καταγγείλει ψευδώς ότι η Ανδριανή του έκλεψε 30 χιλιάδες δραχμές, την κατέβασε από το βαπόρι.

Επέστρεψαν στο χωριό. Ο σύζυγος όλη τη νύχτα διασκέδαζε ξέφρενα με συγχωριανούς του και το πρωί επέστρεψε σπίτι με μια μεγάλη σούβλα.

-Σήμερα θα τελειώσουν όλα. Θα καταστρέψω όλο τον κόσμο, μουρμούριζε.

Η Ανδριανή βλέποντας το εξαγριωμένο του πρόσωπο προσπάθησε αρχικά να τον ηρεμήσει. Όταν άκουσε τις απειλές προσπάθησε να φύγει. Ο Χανιώτης την έπιασε και άρχισε να φωνάζει:

-Ήρθε η ώρα, σκύλα, να πληρώσεις τις αμαρτίες σου.
-Ασε με τρελέ. Βοήθεια φώναξε η άτυχη γυναίκα.
-Τρελός είμαι έτσι; Φώναζε όσο θες, θα σε σουβλίσω σαν αρνί.

Και κατέβασε τη σούβλα με την οποία της τρύπησε το λαιμό. Η Ανδριανή έπεσε κάτω και ο Χανιώτης έμπηξε συνολικά... 14 φορές τη σούβλα στο κορμί της...

Αμέσως τράπηκε σε φυγή προς το βουνό του Προφήτη Ηλία. Κατά τη διάρκεια της πορείας του άκουσε την καμπάνα του χωριού να ηχεί πένθιμα, σήμα ότι κάποιος πέθανε. Υπέθεσε ότι είχαν βρει τη σύζυγό του ενώ επρόκειτο για μια ηλικιωμένη χωρική...

Άλλαξε πορεία προς την Παροικιά με σκέψη να διαφύγει με βάρκα στην Νάξο. Όντως συμφώνησε με τον ιδιοκτήτη μιας βάρκας αλλά ο ειρηνοδίκης Πάρου που περνούσε από εκεί τυχαία, τον αναγνώρισε καθώς το έγκλημα είχε γίνει ήδη γνωστό.

Την επόμενη μέρα ο Χανιώτης συνελήφθη στην τοποθεσία Αγία Άννα όπου είχε καταφύγει διωκόμενος.

-Ναι ήθελα να τη σουβλίσω για να γίνει παράδειγμα στις άλλες ομολόγησε με κυνικότητα ο δράστης

Ακολουθήστε μας στο Facebook



Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Το ζήσαμε! Απάντηση σε τοποθέτησή μας που δεν είχαν δημοσιεύσει!

Τέσσερα χρόνια σπάμε τα πόδια και τα μούτρα μας

Μάθε την ιστορία της πόλης σου για να την αγαπήσεις και να συμμετέχεις στα κοινά