Η φοβερή αρχιλησταρχίνα που τρομοκρατούσε την Πολωνία (pic)

Θα μπορούσατε ποτέ να σκεφτείτε μια Κόμισα να είναι μια... φοβερή και τρομερή αρχιλησταρχίνα που θα σκόρπαγε τον πανικό στον κόσμο και θα κυριαρχούσε, με αιματηρό τρόπο σε μια συμμορία. Αν όχι, τότε θα σας παρουσιάσουμε την ιστορία της Κόμισας Τσερνόφσκι που έδρασε στην Πολωνία.



Βρισκόμαστε στη δεκαετία του '30 κιαι οι κάτοικοι της πόλης Μοσινίτσα έζησαν εφιαλτικές στιγμές. Μια συμμορία 150 ληστών, μπήκαν στην πόλη τους και αφού πρώτα πήγαν στο αστυνομικό τμήμα, αφόπλισαν, αιχμαλώτισαν και έβαλαν στη... φυλακή τους αστυνομικούς, άρχισαν να τρομοκρατούν την πόλη.

Πυροβολούσαν διαρκώς κι έμπαιναν στα σπίτια αρπάζοντας ό,τι έβρισκαν.

Όμως με μεγάλη έκπληξη είδαν οι κάτοικοι ότι αρχηγός της συμμορίας ήταν μια γυναίκα. Εκείνη έδινε εντολές και κατευθύνσεις στους συνεργάτες της. Και η έκπληξη έγινε ακόμα μεγαλύτερη όταν πληροφορήθηκαν ότι η αρχιλησταρχίνα ήταν η Κόμισα Τσερνόφσκι. Που είχε αποφασίσει να... εκδικηθεί το χωριό τους για λόγους αντιζηλίας.


Η ιστορία της είναι τρομερή... Ένα χρόνο πριν την επίθεση στην πόλη, η Κόμισα είχε απαχθεί από τη συμμορία. Η ζωή των ληστών της άρεσε και μάλιστα συνδέθηκε ερωτικά με τον αρχηγό των ληστών. Η ίδια ήταν χήρα ενός συνταγματάρχη.

Η Τσερνόφσκι ήταν πανέξυπνη και κατάφερε να επιβληθεί στα μέλη της συμμορίας. Και όταν επήλθε ρήξη με τον αρχηγό και αγαπημένο της, δεν δίστασε να βγάλει το όπλο και να τον εκτελέσει! Αυτή η πράξη την έκανε περισσότερο... σεβαστή στους ληστές που την ανακήρυξαν αρχηγό τους.

Στην Μοσινίτσα αποφάσισε να επιτεθεί για λόγους ερωτικής αντιζηλίας. Για να εκδικηθεί μια γυναίκα που ήταν ερωμένη ενός νέου τον οποίο η Τσερνόφσκι αγαπούσε από καιρό. Η άτυχη γυναίκα της τον απέσπασε κι έτσι η Τσερνόφσκι την.. κατέσφαξε!

Η αστυνομία της Κρακοβίας έκανε επιδρομή και συνέλαβε 25 ληστές, όχι όμως και την πανούργα αρχιλησταρχίνα που ξέφυγε στα Καρπάθια.

Ακολουθήστε μας στο Facebook

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Το ζήσαμε! Απάντηση σε τοποθέτησή μας που δεν είχαν δημοσιεύσει!

Τέσσερα χρόνια σπάμε τα πόδια και τα μούτρα μας

Μάθε την ιστορία της πόλης σου για να την αγαπήσεις και να συμμετέχεις στα κοινά