Η ομαδική δηλητηρίαση ενός λόχου σκαπανέων το 1922

Απίστευτο περιστατικό σε ένα στρατόπεδο πριν από περίπου 100 χρόνια. Συγκεκριμένα το 1922. Όπως διαβάζουμε στις εφημερίδες της εποχής και οι 300 στρατιώτες ενός λόχου σκαπανέων υπέστησαν δηλητηρίαση. Ήδη είχε καταγραφεί ένας νεκρός, ένας ακόμα έπνεε τα λοίσθια ενώ 10 στρατιώτες ήταν σε σοβαρή κατάσταση.


Στις 11 το βράδυ ανακοινώθηκε στη Φρουραρχείο Πειραιά ότι είχαν εκδηλωθεί συμπτώματα ομαδικής δηλητηρίασης στον τρίτο λόχο του συντάγματος σκαπανέων που βρισκόταν στρατοπεδευμένος κοντά στο Κουτσικάρι (στον Κορυδαλλό δηλαδή).
\
Ήδη είχε καταγραφει ένας θάνατος. Ολόκληρος ο λόχος, αποτελούμενος από 300 άνδρες προσελήφθη από υψηλό πυρετό και σφοδρούς πόνους στην κοιλιά. Υπαξιωματικοί και στρατιώτες έπεσαν κατάκοιτοι. Στρατιωτικοί γιατροί έσπευσαν αμέσως προκειμένου να προσφέρουν τις πρώτες βοήθειες και να φροντίσουν για την εισαγωγή στα νοσοκομεία.

Στο Αμερικάνικο Νοσοκομείο της Κοκκινιάς εξέπνευσε ένας άτυχος στρατιώτης, ονόματι Μαυρέας.

Ο λόχος το μεσημέρι είχε σαρδέλες για φαγητό και το απόγευμα βραστές πατάτες. Εξεταζόταν η περίπτωση να προήλθε από το φαγητό (ειδικά το μεσημεριανό) η δηλητηρίαση ή επειδή δεν είχαν καθαριστεί οι χύτρες.

Ακολουθήστε μας στο Facebook

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Το ζήσαμε! Απάντηση σε τοποθέτησή μας που δεν είχαν δημοσιεύσει!

Τέσσερα χρόνια σπάμε τα πόδια και τα μούτρα μας

Μάθε την ιστορία της πόλης σου για να την αγαπήσεις και να συμμετέχεις στα κοινά