Η σπείρα των... μάγων στον Νέο Κόσμο το 1938

Μπορούσαν να φέρουν την ευτυχία στις νεαρές ερωτευμένες κοπέλες. Επίσης έδιναν οδηγίες για κρυμμένους θησαυρούς και φυσικά ξόρκιζαν μάγια! Άσε που είχαν μαζί τους και το... Άγιο Φως. Όλα αυτά στην υπηρεσία των Αθηναίων, αλλά με το αζημίωτο. Η σπείρα των μάγων είχε στήσει τη δική της επιχείρηση στον Νέο Κόσμο



Βρισκόμαστε στο 1938 και στην Οδό Ορλώφ 23. Εκεί είχαν στήσει την επιχείρησή τους ο Κ. Λαγόπουλος, 33 ετών και η Αθηνά Κωνσταντάρα, μοδίστρα.

Η Κωνσταντάρα ήταν εκείνη που αναλάμβανε να βρίσκει τους πελάτες/θύματα στον Λαγόπουλο προκειμένου να πλουτίζουν, εκμεταλλευόμενοι την... κλασική ροπή-αδυναμία των ανθρώπων προς τα παραφυσικά.


Βεβαίως στην παραπάνω φωτογραφία η λεζάντα ανήκει στην "μάγισσα Κωνσταντάρα" ενώ όλη τη δουλειά την έκανε ο Λαγόπουλος (αριστερά στην φωτογραφία) που δεν γράφτηκε το όνομά του. Πάμε παρακάτω όμως.

Η Κωνσταντάρα οδηγούσε στον Λαγόπουλο ερωτευμένες νέες που ήθελαν να "δέσουν" τον καλό τους για να τις παντρευτεί. Ο "μάγος του Νέου Κόσμου" τις προμήθευε με τα απαραίτητα φίλτρα. Βεβαίως κατέφευγαν και φτωχές γυναίκες, χήρες, για να μάθουν το μέλλον τους. Η ταρίφα (αναλόγως συμβουλής και κατάστασης) ήταν από 100 ως 5 χιλιάδες δραχμές.

Επίσης ο Λαγόπουλος έδινε οδηγίες για... κρυμμένους θησαυρούς και οι ταλαίπωροι Αθηναίοι (που τον είχαν πληρώσει για την "χρυσή συμβουλή") άρχιζαν να σκάβουν για να πλουτίσουν. Όπως αναφέρει η εφημερίδα την... πάτησε και ένας μπακάλης που είχε σκάψει πολλές φορές στο υπόγειό του αλλά παρακάλεσε να μείνει κρυφό το όνομά του για να μην τον κοροϊδεύουν.


Όμως οι... μεγάλες δουλειές του Λαγόπουλου γίνονταν στα μεταφυσικά. Μια ευκατάστατη χήρα ζητησε την βοήθειά του διότι πίστευε ότι την είχαν καταραστεί. Μετά το θάνατο του συζύγου της είχαν ακολουθήσει κι άλλοι θάνατοι, σε κοντινό διάστημα, συγγενικών της προσώπων.

Ο Λαγόπουλος την επισκέφτηκε, της έκανε... μάγια για να λύσει την κατάρα και της πήρε (για ένα πεντάλεπτο) 1.200 δραχμές.

Της είπε μάλιστα ότι επειδή η περίπτωσή της ήταν δύσκολη, αν αποτύγχαναν τα ξόρκια θα έπρεπε να ακολουθήσουν την... επιστημονική μέθοδο που ο ίδιος ονόμαζε "Άγιο Φως".

Τι έκανε; Κλεινόταν σε ένα σκοτεινό δωμάτιο. Άρχιζε να προσεύχεται επικαλούμενος το Άγιο Φως και σε μια γωνιά του δωματίου είχε ένα γλομπάκι, συνδεδεμένο με ένα σύρμα που δεν φαινόταν. Ο Λαγόπουλος κάποια στιγμή γύριζε κρυφά ένα κουμπί που βρισκόταν κοντά του, γέμιζε φως το δωμάτιο και έλεγε ότι... έγινε το θαύμα!!!

Τελικά το ντουέτο συνελήφθη. "Είχα ανάγκη από χρήματα, οπότε αφού έβρισκα κορόιδα γιατί να μην το έκανα" ομολόγησε ο Λαγόπουλος αλλά η Κωνσταντάρα ήταν αδιόρθωτη: "Όσα λέει και κάνει αυτός ο άνθρωπος είναι αλήθεια. Ακόμα και το Άγιο Φως".

Κάπως έτσι τελείωσε η καριέρα της επιχείρησης μάγων του Νέου Κόσμου

Ακολουθήστε μας στο Facebook

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Το ζήσαμε! Απάντηση σε τοποθέτησή μας που δεν είχαν δημοσιεύσει!

Τέσσερα χρόνια σπάμε τα πόδια και τα μούτρα μας

Μάθε την ιστορία της πόλης σου για να την αγαπήσεις και να συμμετέχεις στα κοινά