Τα έργα για την αποσυμφόρηση της Πλατείας Συντάγματος το 1939 (pics)

To 1939 είναι μακρινό σε εμάς αλλά είναι αλήθεια ότι η Αθήνα είχε αλλάξει όψη. Δεν είχε καμία σχέση με την πόλη του 1920 ας πούμε και ήδη οι δρόμοι της είχαν αρχίσει να... πήζουν από την κίνηση. Γι' αυτό η Κυβέρνηση αποφάσισε να διαρρυθμίσει την περιοχή της Πλατείας Συντάγματος προκειμένου να... ελαφρύνει λίγο την κυκλοφορία.



Βλέπετε άλλωστε και το σχετικό δημοσίευμα της εποχής. Και είναι αλήθεια ότι τα πράγματα δεν ήταν τόσο εύκολα τότε στην Πλατεία Συντάγματος. Αυτοκίνητα, τραμ, τρόλεϊ, λεωφορεία, όλα μαζί και γινόταν ο κακός χαμός. Και όπως μπορούμε να διακρίνουμε και στην παρακάτω φωτογραφία της εποχής, οι δρόμοι ήταν πολύ στενότεροι απ' ότι σήμερα.


Βλέπετε τον... κακό χαμό που γινόταν αλλά και πόσο πιο στενός ήταν ο δρόμος. Τι αποφασίστηκε τότε λοιπόν; Οι οδοί Γεωργίου Α' και Όθωνος θα διευρύνονταν σε πλάτος δύο μέτρων. Μέρος του πεζοδρομίου προς τη γωνία πλατείας και οδού Μητροπόλεως θα αποκοπτόταν και μεταξύ των γραμμών του τραμ και του πεζοδρομίου θα κατασκευαζόταν αυτοκινητόδρομος.

Ορισμένες γραμμές που διέρχονταν από την πλατεία θα αχρηστεύονταν. Τα τραμ, που εκτελούσαν το δρομολόγιο Παγκρατίου, θα υποχρεώνονταν πλέον να περνούν από την Πανεπιστημίου και την Όθωνος.

Φέρτε το λίγο στο μυαλό σας...

Ακολουθήστε μας στο Facebook 


Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Το ζήσαμε! Απάντηση σε τοποθέτησή μας που δεν είχαν δημοσιεύσει!

Τέσσερα χρόνια σπάμε τα πόδια και τα μούτρα μας

Μάθε την ιστορία της πόλης σου για να την αγαπήσεις και να συμμετέχεις στα κοινά