Ο ερωτιάρης ιερέας στο Αργοστόλι που προκάλεσε σκάνδαλο

Όχι μόνο τον έστειλε σε... λάθος εκκλησία για να αργήσει να επιστρέψει σπίτι του, έχοντας μάλιστα στην πλάτη μια κολυμπήθρα, προκειμένου να έχει περισσότερο χρόνο στη διάθεσή του για τις... σκανδαλιές του... Αλλά έταζε μέχρι και πορτραίτα στην αγαπημένη του, παντρεμένη γυναίκα, στο Αργοστόλι του 1933. Αυτό είναι το σκάνδαλο με τον ιερέα Σπυρίδωνα Λουκέρη, τον... Δον Ζουάν της Κεφαλλονιάς. 



Στο τέλος, βέβαια, έφαγε ένα γερό χέρι ξύλο από τον απατημένο σύζυγο που τους έπιασε επ' αυτοφώρω μέσα στο σπίτι του. Το σκάνδαλο ήταν μεγάλο καθώς ο νεαρός ιερέας προκάλεσε την οργή της τοπικής κοινωνίας.

Όλα άρχισαν όταν ο 40χρονος Αδριανός Παγουλάτος, βάφτισε στο σπίτι του τον γιό του και είχε προσκαλέσει συγγενείς και φίλους. Το γλέντι κράτησε πολλή ώρα και στο τέλος αποχώρησαν όλοι, πλην του πατέρα Σπυρίδωνα, που ήταν ιερέας του Αγίου Νικολάου και τέλεσε το μυστήριο.

Ο παπάς παρακάλεσε τον Αδριανό να πάει την κολυμπήθρα στο ναό. Όχι στον Άγιο Νικόλαο όμως (αν και σ' εκείνο το ναό έπρεπε να βρίσκεται) αλλά στους Άγιους Πάντες... Γιατί; Ο ναός των Αγίων Πάντων ήταν πιο μακριά κι έτσι ο 40χρονος πατέρας θα αργούσε να επιστρέψει. Το πεδίο θα ήταν ελεύθερο περισσότερη ώρα.


Κατά την επιστροφή του όμως, ένας φίλος του πρόλαβε να του πει το εξής: "Να προσέχεις περισσότερο τον παπά"...

Ο Παγουλάτος επέστρεψε στο σπίτι του με προφυλάξεις. Σιγά- σιγά για να μην τον ακούσουν και κρύφτηκε μέσα στην κουζίνα.

Σε λίγη ώρα άκουσε από την κρεβατοκάμαρα περίεργους ήχους που παρέπεμπαν σε φιλιά. Πλησίασε και άκουσε τον ιερέα να εξομολογείται τον έρωτά του στην 25χρονη σύζυγο ενώ την είχε στην αγκαλιά του. Μάλιστα της έταζε ότι θα της έκανε και το πορτραίτο για να την πείσει για τα αισθήματά του.

Ο απατημένος σύζυγος όρμησε από την κρυψώνα του και άρχισε να ξυλοκοπεί άγρια το ζευγάρι. Ειδικά τον ιερέα, τον έκανε... ασήκωτο καθώς τον γέμισε αίματα και τον οδήγησε στο νοσοκομείο.

Ακολούθως μετέβη στην εισαγγελία και κατέθεσε μήνυση για μοιχεία

Ακολουθήστε μας στο Facebook

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Το ζήσαμε! Απάντηση σε τοποθέτησή μας που δεν είχαν δημοσιεύσει!

Τέσσερα χρόνια σπάμε τα πόδια και τα μούτρα μας

Μάθε την ιστορία της πόλης σου για να την αγαπήσεις και να συμμετέχεις στα κοινά