Η σύλληψη του Έλληνα Φαντομά

Ο "Ζαρίφης" ήταν ο διασημότερος Έλληνας απατεώνας το 1937. Το όνομά του το τοποθετήσαμε σε εισαγωγικά γιατί κανείς δεν έμαθα ποτέ ποιο ήταν το πραγματικό του καθώς είχε εμφανιστεί ως Αγγελάκης, Διαμάντογλου ή Σταυρόπουλος.




Ο Ζαρίφης είχε το προσωνύμιο "Ο Έλληνας Φαντομάς". Είχε δράσει στην Αίγυπτο όπου εξαπάτησερ τον διευθυντή της Εθνικής Τράπεζας και του έφαγε μερικά εκατομμύρια.

Τα ίδια έκανε και στις Βρυξέλλες όπου εμφανίστηκε σαν εφοπλιστής (όπως και στην Αίγυπτο) αλλά και στην Βαρσοβία. Εκεί εμφανίστηκε ως πρόεδρος ελληνικής εμπορικής αντιπροσωπείας, πριν την επίσκεψη Έλληνα υπουργού και κατάφερε να ξεγελάσει μια μεγάλη επιχείρηση.

Στην πατρίδα του, την Ελλάδα, εμφανίστηκε το 1935. Παριστάνοντας τον πλούσιο και αριστοκράτη στην καταγωγή, χώθηκε στα μεγάλα σαλόνια, με το όνομα Ζαρίφης. Έπεισε τους πάντες ότι είναι ζάμπλουτος ομογενής και τους απέσπασε περί τα 2 εκατομμύρια δραχμές. Και στη συνέχεια αφού έκανε και μερικές κομπίνες και παρουσίασε πλαστά τσεκ σε χρηματιστές, την... έκανε με ελαφριά πηδηματάκια.

Από την Γαλλία και την πολυτελέστατη ζωή του


Ακολούθως από το Μπορντό της Γαλλίας όπου διέμενε έγραψε δύο γράμματα σε καπνοβιομήχανο στις Σέρρες. Τον ενημέρωσε ότι θα έφτανε στην Αθήνα ο Άγγελος Αγγελάκης, αντιπρόσωπος της Γαλλικής Εταιρείας Μονοπωλίου Καπνού, προκειμένου να αγοράσει μια μεγάλη ποσότητα.

Βεβαίως ο Αγγελάκης ηταν ο Ζαρίφης. Ο οποίος αφού έπεισε τον καπνοβιομήχανο να του υπογράψει ένα τσεκ 800 χιλιάδων δραχμών, έσπευσε, το εξαργύρωσε κι έφυγε...

Όμως οι ελληνικές αρχές υποψιάστηκαν ότι επρόκειτο για τον Ζαρίφη. Έστειλαν το σκίτσο του στις γαλλικές αρχές που αμέσως είδαν ότι το συγκεκριμένο πρόσωπο είχε θεωρήσει διαβατήριο για την Ελλάδα.

Και κάπως έτσι βρέθηκε στην πολυτελέστατη βίλα του στο Μπορντό ο Έλληνας Φαντομάς και τελείωσε η καριέρα του.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Το ζήσαμε! Απάντηση σε τοποθέτησή μας που δεν είχαν δημοσιεύσει!

Τέσσερα χρόνια σπάμε τα πόδια και τα μούτρα μας

Μάθε την ιστορία της πόλης σου για να την αγαπήσεις και να συμμετέχεις στα κοινά