Το τέλος της μεγαλύτερης μαστροπού της δεκαετίας του '30

Κι ενώ βρισκόμασταν στο... κατώφλι του 1934, η αστυνομική διεύθυνση της Αθήνας κατάφερε να καταγράψει μια μεγάλη επιτυχία. Η ασύλληπτη επί σειρά ετών μαστροπός, Στέλλα Φαρδούλη, έπεσε στα χέρια τους την ώρα που ετοιμαζόταν να βγάλει στο... κλαρί μια νέα κοπέλα.


Όπως βλέπετε στον τίτλο και στα περιεχόμενα, η σύλληψη της παλαιοτέρας προαγωγού των Αθηνών αντιμετωπίστηκε με πλούσιο ρεπορτάζ από τον Τύπο της εποχής.

Η σύλληψη έγινε κατόπιν αιφνιδιαστικής επιχείρησης της αστυνομίας στο σπίτι της, στην οδό Σωνιέρου 12. Όπως το βλέπουμε τώρα, μάλλον πρέπει να διατηρείται ακόμα το οίκημα...

Εκείνη την ώρα είχε έτοιμη μια νέα κοπέλα που περίμενε τον... πρώτο πελάτη της καριέρας της. Ήταν έτοιμη να βρει στο κλαρί από την Φαρδούλη αλλά η αστυνομία τα σταμάτησε όλα αυτά.


Κατά την έφοδο της αστυνομίας, στα δωμάτια του σπιτιού της μαστροπού, βρέθηκαν τρεις κοπέλες που εργάζονταν ως ιερόδουλες, ανάμεσά τους και μια 17χρονη. Την ώρα της αστυνομικής επιχείρησης επισκέπτες του οίκου της Φαρδούλη ήταν ένας καθηγητής της γαλλικής, ένας γιατρός και ένας δικηγόρος.

Υψηλή πελατεία... Και οι τρεις μετέβησαν στο τμήμα Ηθών όπου μετά την κατάθεσή τους αφέθηκαν ελεύθεροι.

Η δε προαγωγός προσπάθησε μάταια να πείσει περί της αθωότητάς της. Τελικά τιμωρήθηκε με φυλάκιση δυόμιση μηνών (κοινώς δεν την τιμώρησαν και τόσο σκληρά).

Η οικογένεια της Φαρδούλη ήταν ίδια πονεμένη ιστορία. Η ανιψιά της και κόρη της αδερφής  της είχε πρωταγωνιστήσει στην απαγωγή του γιου του γνωστού εκατομμυριούχου της εποχής, Παπανικολάου. Ο ανιψιός της αποπειράθηκε να αυτοκτονήσει γιατί είχε ερωτευτεί ένα από τα κορίτσια που έβγαζε στο κλαρί η Φαρδούλη, αλλά οι γονείς του δεν του επέτρεψαν να την παντρευτεί.

Ακολουθήστε μας στο Facebook

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Το ζήσαμε! Απάντηση σε τοποθέτησή μας που δεν είχαν δημοσιεύσει!

Τέσσερα χρόνια σπάμε τα πόδια και τα μούτρα μας

Μάθε την ιστορία της πόλης σου για να την αγαπήσεις και να συμμετέχεις στα κοινά