Οι τρεις έφηβοι ήθελαν να κάνουν το γύρο του κόσμου, αλλά τους σταμάτησαν!

Είχαν βάλει μπροστά ένα μεγάλο σχέδιο: Τρεις έφηβοι ήθελαν να κάνουν το γύρο του κόσμου, το 1933, και έφυγαν από τα σπίτια τους. Τελικά τους συνέλαβαν στην Λακωνία πριν αναχωρήσουν με το ατμόπλοιο. Κι έτσι το όνειρό τους δεν έγινε πραγματικότητα.



Ο λόγος για τους Ν.Κασιμάτη, 17 ετών, που έμενε στη διασταύρωση των οδών Σαριπόλου και Κόνωνος, Δ. Ελαφρό, επίσης 17 ετών, που έμενε κοντά στην Ανάληψη στο Παγκράτι και για τον Π.Περάκη, 16 ετών που κατοικούσε στην οδό Αρίτης 30.

Οι νεαροί έφυγαν από τα σπίτια τους και αμέσως οι γονείς τους απευθύνθηκαν στην αστυνομία. Από τις ανακρίσεις γνωστών τους προσώπων προέκυψε ότι είχαν δώσει στοιχεία για την πορεία τους: Θα έφευγαν από την Αθήνα και αρχικά θα έκαναν το γύρο των Βαλκανίων με εράνους.

Τελικά βρέθηκαν στα... Βάτικα Λακωνίας, δίπλα στους Μολάους καθώς είχαν πει ψέματα στους φίλους τους για να μην αποκαλυφθούν. Βρέθηκαν στον Πειραιά, έχοντας μόλις 80 δραχμές στην τσέπη και τελικά προσλήφθηκαν ως ναύτες στο ιστιοφόρο "Άγιος Νικόλαος" που απέπλευσε για τα Βάτικα.

Εκεί όμως τους περίμενε ο σταθμάρχης της χωροφυλακής και τους έστειλε πίσω πριν... συνεχίσουν το ταξίδι τους για την Ιταλία που ηταν ο επόμενος προορισμός τους.

Ακολουθήστε μας στο Facebook

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Το ζήσαμε! Απάντηση σε τοποθέτησή μας που δεν είχαν δημοσιεύσει!

Τέσσερα χρόνια σπάμε τα πόδια και τα μούτρα μας

Μάθε την ιστορία της πόλης σου για να την αγαπήσεις και να συμμετέχεις στα κοινά