Ο ποδοσφαιριστής του Παναθηναϊκού που πέθανε μπροστά στη μητέρα του


Τη βαθύτατη θλίψη και συγκίνηση στις τάξεις των φιλάθλων προκάλεσε ο θανάσιμος τραυματισμός του ποδοσφαιριστή του Παναθηναϊκού, Λύσσανδρου Δικαιόπουλου, τον Μάιο του 1938. Στην διάρκεια του αγώνα της ομάδας του με την ΑΕΚ. Όμως το δράμα έγινε μεγαλύτερο λόγω της παρουσίας της μητέρας του.




Ο Δικαιόπουλος, μετά από μια σκληρή σύγκρουση με τον επιθετικό της ΑΕΚ, Τζανετή, έπεσε με την πλάτη στο έδαφος και χτύπησε το κεφάλι του! Υπέστη εσωτερική αιμορραγία και σε κατάσταση αφασίας διακομίστηκε στον Ερυθρό Σταυρό.

Από τη στιγμή του τραυματισμού του, μέχρι τις 10 το πρωί της επομένης όταν εξέπνευσε, ο άτυχος Δικαιόπουλος δεν συνήλθε ούτε στιγμή. Παρέμενε σε αφασία και τελικά δεν τα κατάφερε ποτέ να επανέλθει.

Οι συνάδελφοί του, Μηγιάκης, Μίχας, Κρητικός, Ζώγας και άλλοι, όπως και ο πρόεδρος του Παναθηναϊκού, Κ.Κοτζιάς ήταν συνέχεια στην κλινική μαζί του.



Όμως η ιστορία γίνεται ακόμα πιο δραματική από την παρουσία της μητέρας του στο γήπεδο. Όπως ανέφερε το ρεπορτάζ ήταν η πρώτη φορά που ο Δικαιόπουλος είχε πείσει την μητέρα του να τον παρακολουθήσει σε αγώνα. 

Μάλιστα η μοιραία πτώση του με το κεφάλι στο έδαφος έγινε μπροστά στα μάτια της μητέρας του.

Από τις ανακρίσεις εξακριβώθηκε ότι ο Τζανετής ουδεμία ευθύνη έφερε για τον θανάσιμο τραυματισμό που ήταν τυχαίος και σε καμία περίπτωση εσκεμμένος.

Ακολουθήστε μας και στο Facebook


Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Το ζήσαμε! Απάντηση σε τοποθέτησή μας που δεν είχαν δημοσιεύσει!

Τέσσερα χρόνια σπάμε τα πόδια και τα μούτρα μας

Μάθε την ιστορία της πόλης σου για να την αγαπήσεις και να συμμετέχεις στα κοινά