"Θανατοφιλούσα": Το παρατσούκλι της ερωμένης του διαβόητου Τζον Ντίλινγκερ (Vid+Pics)

Ο πρόεδρος Ρούσβελτ τον είχε χαρακτηρίσει ως νούμερο ένα εχθρό των ΗΠΑ. Ο φοβερός Τζον Ντίλινγκερ είχε απλώσει τη φήμη του και σκορπούσε τον τρόμο στο πέρασμά του. Ήταν ασύλληπτος παρά τις προσπάθειες της αστυνομίας κι αυτό μεγάλωνε το μύθο του. Όμως σύμφωνα με τις μαρτυρίες ενός πρώην συνεργάτη του, η ερωμένη του Ντίλινγκερ ήταν το ίδιο... φοβερή. Και γι' αυτό την αποκαλούσαν "Θανατοφιλούσα". Ο λόγος;



Όπως  βλέπετε στην λεζάντα της φωτογραφίας, η Πηρλ Έλιοτ είχε στείλει στο... θάνατο 15 εραστές της και 50 άτομα συνολικά. Και στην περιγραφή που κάνει ο Έντουαρντ Ο'Ντόνελιτ, πρώην συνεργάτης του Ντίλινγκερ την χαρακτηρίζει ως "σκληρή" και "αδίστακτη" γυναίκα που μόνο με τον διαβόητο γκάνγκστερ θα μπορούσε να βρίσκεται.

Η περιγραφή του Ντίλινγκερ

Κατ' αρχήν ας δούμε πως περιγράφει τον Ντίλινγκερ ο πρώην συνεργάτης του:

"Υψηλός και λεπτός στο ανάστημα, με αδύνατο πρόσωπο και μάλλον αναιμική όψη και μύτη που διακρίνεται βαθιά ουλή από σφαίρα οπλοπολυβόλου. Μάτια ανοικτογάλανα, χαμηλά, που με το διαρκές χαμήλωμα των βλεφάρων του προδίδουν τον αλκοολισμό του. Στόμα λεπτό με το ένα χείλος διαρκώς στραβωμένο και ένα τσιγάρο πάντα... κολλημένο στο κάτω χείλος που εκτός από καπνό περιέχει πάντα μια δόση του διεγερτικού "τιζουάνα" από το Μεξικό. Ντύσιμο ατημέλητο. Πάντα άσπρο πουκάμισο, πάντα γραβάτα κακοδεμένη, ποτέ τιράντες.

Στο τρίτο δάκτυλο του ενός χεριού, χρυσό δακτυλίδι, σε σχήμα φιδιού, δώρο της πρώην συζύγου του την οποία λάτρευε που όμως έχει πεθάνει από καιρό. Στον καρπό του αριστερού του χεριού ένα ρολόι από πλατίνα, δώρο της σημερινής ερωμένης του, Πηρλ Έλιοτ, της "Γυναίκας που το φίλημά της φέρνει θάνατο". Στην κάθε μασχάλη ένα πιστόλι Μάουζερ, στην ειδική θήκη που έχουν οι γκάνγκστερς. Οι τσέπες είναι γεμάτες φυσίγγια.



Όπως περιγράφει ο Ο' Ντόνελιτ ο Ντίλινγκερ είχε τρεις αδυναμίες: Η πρώτη ήταν τα ναρκωτικά με το διεγερτικό "τιζουάνα" να το έχει πάντα διαθέσιμο. Η δεύτερη το ποτό καθώς... τσάκιζε τα πολύ δυνατά λικέρ. Και η τρίτη οι γυναίκες.

Μάλιστα λίγες μέρες πριν το ρεπορτάζ, στην γνωστή χαρτοπαικτική λέσχη του Ντίσι Ρούντα είχε σκοτώσει τον 18χρονο γιο του ιδιοκτήτη. Γιατί; Διότι ζήτησε από μια κοπέλα, που καθόταν με τον Ρούντα τζούνιορ, να καθίσει μαζί του. Ο μικρός αντέδρασε και πήγε να τραβήξει όπλο. Δεν πρόλαβε. Ο Ντίλινγκερ ήταν πιο γρήγορος και ο νεαρός Ρούντα έπεσε νεκρός!!!

Ο πατέρας ορίστηκε να εκδικηθεί αλλά...

Η "Θανατοφιλούσα" Έλιοτ

Η Πηρλ Έλιοτ περιγράφεται ως πανέμορφη γυναίκα. Αλλά "50 και πλέον άτομα βρήκαν το θάνατο από τα κόκκινα χείλη της" όπως περιγράφεται στο ρεπορτάζ. Όχι βεβαίως από το φιλί της αλλά επειδή οι κατά καιρούς εραστές της αλληλοσκοτώνονταν από τους αντίζηλούς τους.

Κάπως έτσι σκοτώθηκαν ο "γίγας Τζέικμαν", πρώην υπαρχηγός του Αλ Καπόνε ο οποίος την είχε ερωτευτεί τρελά. Ο Ντον Αρνχάιμ, πρώην εραστής της που τον εγκατάλειψε για τον Τζέικμαν. Και άλλοι πολλοί.



Τι έκανε η... σατανική Πιρλ Έλιοτ; Κάθε φορά που βαριόταν έναν εραστή της, άρχιζε μια καινούργια σχέση. Και ζητούσε από το νέο εραστή να σκοτώσει τον πρώην.

Τελευταίος της εραστής ήταν ο Ντίλινγκερ... Αλλά επακολούθησε μπέρδεμα.

Συνελήφθη η Έλιοτ

Το 1934, η αστυνομία στο Σικάγο συνέλαβε την Πηρλ Έλιοτ. Και πίστευε ότι θα τους οδηγούσε στον Ντίλινγκερ που παρέμενε... φαντομάς και τρομοκρατούσε το Σικάγο σκοτώνοντας.



Πάντως ο διαβόητος κακοποιός συνέχισε τις ερωτικές του περιπέτειες και τον Ιούνιο του 1934, έκανε σχέση με την 26χρονη Πόλι Χάμιλτον. Ήταν η τελευταία του ερωμένη. Ένα μήνα αργότερα έπεσε νεκρός από σφαίρες αστυνομικών από από το Biograph Theater. Ήταν 31 ετών.

Στην φωτογραφία το πτώμα του Ντίλινγκερ


Ένα χρόνο μετά, τον Αύγουστο του 1935, έφυγε από τη ζωή νικημένη από καρκίνο και η Πηρλ Έλιοτ. Ζούσε στο σπίτι της μητέρας της, στην Ιντιάνα. Ήταν 38 ετών.


Aυτή ήταν η "Θανατοφιλούσα" ερωμένη του Ντίλινγκερ.

Παρεμπιπτόντως, το 2019, οι απόγονοι του Τζον Ντίλινγκερ ζήτησαν να γίνει τεστ DNA καθώς εκτιμούσαν ότι 85 χρόνια πριν η αστυνομία είχε σκοτώσει... κάποιον άλλον!!!


Ακολουθήστε μας στο Facebook

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Το ζήσαμε! Απάντηση σε τοποθέτησή μας που δεν είχαν δημοσιεύσει!

Τέσσερα χρόνια σπάμε τα πόδια και τα μούτρα μας

Μάθε την ιστορία της πόλης σου για να την αγαπήσεις και να συμμετέχεις στα κοινά